birkózás

2021.10.20. 20:09

Ruzsics ezüstje, Szanati bronza

A birkózóknál, nem sokkal a területi döntő után, megrendezték az országos diák­olimpiai bajnokságot is.

Kerkai Attila

Ruzsics Milán és Gerencsér Zoltán

A Diák I. korosztály tagjai Kaposváron, a Diák II.-esek pedig Abonyban mérték össze tudásukat. Ezekben a vetélkedésekben már valamennyi súlycsoportban a legjobbak ütköztek meg egymással, és ez az országos döntő sem múlt el zalai érem nélkül.

Ruzsics Milán és Gerencsér Zoltán

A 63 kg-osok mezőnyében Kaposváron a Zalaegerszegi Birkózó SE sportolója, Ruzsics Milán (Kölcsey Ferenc Gimnázium), a szabadfogású döntő után kötöttfogásban is a dobogó második fokára állhatott föl. Ez is alátámasztja az egerszegi fiatal sokoldalúságát és persze edzői (Berzicza Ferenc, Gerencsér Zoltán, Gerencsér Roland) alapos felkészítését.

Szanati Máté

És Abonyban is született egy zalai érem, ugyanis a 32 kg-ban versenyző, szintén a ZBSE-t erősítő Szanati Máté (Z. Liszt Ferenc-iskola), a magyar bajnokság után a diákolimpián is a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A 38 kg-ban Ugranyecz Flórián (Z. Eötvös) első országos versenyén 5. helyezést ért el. A 46 kg-ban Varga Nimród (Öveges-iskola) is 5. helyezett lett. Edzők: Berzicza Ferenc, Gerencsér Zoltán, Gerencsér Roland.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában