Frissen Zalából

2021.10.20. 19:56

Kajakos-legenda érkezhet Nagykanizsára

A 39 éves Douchev-Janics Natasa szerb-horvát származású magyar kajakozó, háromszoros olimpiai bajnok a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klubban, Sári Nándor edzővel folytatná karrierjét.

Benedek Bálint

Sári Nándor, a kanizsai kajakosok edzője Fotó: Szakony

Fotó: Szakony Attila

A Jugoszláviában született sportoló 2004-ben Athénban magyar színekben 500 méteren egyéniben és párosban Kovács Katalinnal aranyérmet nyert. Négy évvel később Pekingben párosban ismételtek. Sári Nándor elmondta: Douchev-Janics Natasa eddig Győrben versenyzett, de ott nem érezte jól magát.

Sári Nándor, a kanizsai kajakosok edzője Fotó: Szakony

– Boldogan jönne hozzánk, szeretne újra együtt dolgozni velem – mesélte Sári Nándor. – A pekingi játékok előtt készítettem fel, és az akkori munka gyümölcsözött. Az idén indult versenyeken, és nem elképzelhetetlen, hogy visszajusson a csúcsra. A német klasszis Birgit Fischer vagy Josefa Idem is sikeres tudott lenni szülés után. Most keressük az anyagi forrásokat, melyek lehetőséget adhatnának egy legenda leigazolásához. Natasa rendkívül tudatos versenyző, jelenléte lendíthetne a fiataljaink hozzáállásán is, hiszen testközelből nyerhetnének bepillantást egy profi sportoló életébe, felkészülésébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában