Frissen Zalából

2021.09.13. 22:05

ZTE FC: pontmentés az utolsó pillanatban

A labdarúgó NB I OTP Bank Liga 6. fordulójának zárómérkőzését hétfőn este rendezték Újpesten, ahol a ZTE FC volt a vendég. Az egerszegiek az utolsó percben szerzett góllal mentettek pontot idegenben.

Kerkai Attila

20210913 Újpest Zalaegerszeg ZTE labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

Újpest FC – ZTE FC 2-2 (1-0)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 1100 néző. Jv.: Solymosi (Albert I,, Király).

Újpest: Banai – Pauljevic, Kastrati, Koutroumpis, Katona – Stieber (Bjelos, 73.), Mack, Mitrovic, Antonov – Tallo (Croizet, 46.), Beridze (Csongvai, 73.). Vezetőedző: Michael Oenning.

ZTE FC: Demjén – Huszti A. (Meshack, 71.), Serafimov, Lesjak, Gergényi – Sankovic – Koszta, Tajti (Halilovic, 46.), Bedi (Borukov, 76.), Skribek (Spoljaric, 71.) – Zimonyi (Milovanovikj, 32.). Vezetőedző: Waltner Róbert.

Gólszerzők: Beridze (13.), Bjelos (92.), illetve Koszta (82.), Spoljaric (94.).

Sárga lap: Huszti (60.), Gergényi (69.).

Kiállítva: Pauljevic (69.).

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

A forduló utolsó találkozóján a sereghajtó Újpest a tizedik ZTE FC-t fogadta, ám a két csapat között mindössze két pont volt a különbség. A zalaiaknál hiányzott a keretből két korábbi alapember, Babati Benjamin és Bobál Dávid.vAz Újpest agresszívebben kezdett és a 13. percben a volt egerszegi Mitrovic passza után Beridze szépen lőtte ki a bal sarkot 14 méterről. Az első félidőben a ZTE FC ugyan próbálkozott, de nem tudott érdemben gólszerzési lehetőséget kialakítani. Mindkét oldalon egy-egy csere történt a szünetben, az egerszegiek egyértelműen aktívabbak lettek, mint korábban. Gólt viszont nem sikerült elérniük, aztán következett egy kiállítás, amikor Pauljevic és Gergényi „kölcsönösen” rángatta egymást, de az újpesti fiú ütött is, amiért a kiállítás sorsára jutott.

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Zalai oldalon új emberek érkeztek a pályára, például a bolgár Borukov, aki először szerepelt zalai színekben. Az egerszegiek próbálták kihasználni az emberelőnyt, de nem sok sikerrel, egészen a 82. percig. Ekkor Halilovic játszotta meg a nem sokkal korábban beállt Borukovot, aki jobbról egyből középre adott, ahol érkezett Koszta Márk és öt méterről határozottan fejelt s kapuba, 1-1. Teljesen nyílt lett a mérkőzés, a ZTE támadott de a 87. percben csak Demjén védésén múlt, hogy Croizet tekerése a kapufát érintve vágódott vissza a mezőnybe. A győztes gól tehát a levegőben lógott, és micsoda befejezés következett. A 92. percben amit egy kontra végén az Újpest s jutott újra előnybe, amikor Bjelos 15 méterről szépen lőtte ki a jobb alsó sarkot, 2-1. Azonban nem sokáig örülhettek az újpestiek, ugyanis a 94. percben Koszta egy felívelt labdát fejelt vissza, az érkező Spoljaric 14 méterről a jobb sarokba helyezett, 2-2.

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Nem akármilyen hajrá után döntetlennel ért véget a találkozó, aminek az első félidejében az Újpest állt közelebb a győzelemhez, de a második játékrészben a ZTE FC sokat tett azért, hogy nem üres kézzel térjen haza. Megérdemelten szerzett pontot Waltner Róbert együttese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában