Frissen Zalából

2021.09.09. 18:57

Még semmi sem dőlt el a zalakarosi sakkfesztiválon

A negyedik fordulói „rangadói” után semmi nem dőlt el a 40. Zalakaros Sakkfesztivál – Bárczay László Emlékversenyen, ugyanis három fordulóval a zárás előtt még hatan álltak azonos pontszámmal.

Kerkai Attila

Szombatig még sok érdekes partit játszanak majd

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

A zalakarosi Látogatóközpontban a 4. forduló rangadóját jelentette a két nemzetközi nagymester, Aczél Gergely és Kántor Gergely mérkőzése. A két klubtárs – hiszen mindketten a sokszoros bajnok Aquaprofit-Tungsram versenyzői – csatájától sokan azt várták, hogy majd egy „csendes” döntetlennel zárul, hiszen a legkényelmesebb ez lett volna. Ehelyett egy, a végsőkig éles mérkőzést játszottak egymással, és szó sem volt feladásról. A sakkzsargonban használatos „két királyig” játszottak és a rendelkezésre álló játékidő utolsó pillanatáig, hogy végül döntetlennel záruljon partijuk.

Szombatig még sok érdekes partit játszanak majd
Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

A többi találkozón a szintén nagymester Horváth Ádám (Z. Csuti SK) győzött, amivel azonos pontszámmal ugyan a többiekkel, de az élre ugrott. Kellemes meglepetés Varga Richárd (Aquaprofit-Tungsram) szereplése, hiszen ő is az élmezőnyhöz tartozik, valamint Vidéki Sándor (Paks) szintén tagja a legjobbak mezőnyének. Továbbá az ajkaiak 15 éves fiatalja, Pásti Áron is nagyon jó partikat vív.

Az állás a 4. forduló után: 1. Horváth Ádám, 2. Vidéki Sándor, 3. Aczél Gergely, 4. Kántor Gergely, 5. Pásti Áron, 6. Varga Richárd 6,5-6,5 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában