Frissen Zalából

2021.09.22. 19:32

Kiélezett találkozón most a Körmend győzött Egerszegen

Erős párosítással kezdett a Zalakerámia-ZTE KK élvonalbeli férfi kosárlabda csapata a 2021-2022. bajnokságban, hiszen szerda este a nagy rivális, Egis-Körmend volt a vendége az 1. fordulóban. Kiélezett mérkőzést játszott a két csapat, a végén a Körmend örülhetett...

Kerkai Attila

20210922 Zalaegerszeg Kosárlabda nb1 Zalakeráimia ZTE KK(fehér)-Égis Körmend (piros) ZalaiHírlap ZH Katona Tibor KT

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Zalakerámia-ZTE KK – Egis Körmend 80-84 (20-16, 22-22, 22-27, 16-19)

Zalaegerszeg, 1200 néző. Jv.: Cziffra, Söjtöry, Kovács N.

ZTE KK: Wilson 21/3, Simó 7/3, Bonifert 7/3, Barnett 7/3, Harris 20. Csere: Németh 2, Horti 10/3, Polster, Guyton 3, Révész 1. Vezetőedző: Teo Cizmic.

Körmend: Stokes 23/6, White 17/3, Savic 12/3, Martinez 2, Krivacevic. Csere: Balogh, Ferencz Cs. 9/9, Mócsán 6/, Garett 15, Kenéz. Vezetőedző: Antonisz Konsztantinidesz.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Örökrangadó ide, örökrangadó oda, nem volt telt ház az egerszegi sportcsarnokban. A koronavírus-járvány „megtette” a hatását, hiszen az elmúlt másfél évben gyakorlatilag nézők nélkül zajlottak a küzdelmek. Azt nem állítjuk, hogy elszoktak a drukkerek, hiszen a legkitartóbban most is ott voltak a lelátón, de a járvány és a negyedik hullám küszöbén érezhető a visszatartó erő... Mindenesetre a ZTE-Körmend hangulat az nem maradt el a lelátón.

A két csapat a Göcsej Kupán találkozott legutóbb (egészen pontosan tíz napja), akkor a ZTE 81-75-re nyert, de ahogy Teo Cizmic, a ZTE KK vezetőedzője is elmondta, a bajnoki az egy egészen más meccs lesz. Harris öt pontjával kezdődött a találkozó, de aztán szorosan alakult az első negyed, ám ezen nem kellett csodálkozni egy ilyen derbin. A második tíz perc elején, ha nem lettek volna Ferencz triplái, a ZTE akár tíz ponttal is vezethetett volna, így viszont tartotta a lépést a Körmend (28-22). Ugyanakkor hazai oldalon Harrisen kívül nem igazán talált be senki a mezőnyből... Horti hármasa törte meg a csendet, állandósult a zalai előny, miközben Wilson is beszállt a pontgyártásba, főleg egyéni akcióival (40-33).

Teljesen nyílt maradt a mérkőzés a második félidőre, és a jó kezdés (győzelem) mindig a legfontosabb. Ez vezérelte továbbra is a két mérkőző felet, de az egyéni villanások inkább domináltak, mint a csapatjáték. A 23. percben Ferencz újabb triplája és White duplája után a Körmend átvette a vezetést (46-49). Méghozzá először a találkozón és hazai oldalon nem igazán akart összeállni az elképzelt játék. A vasiak hatékonyabban védekeztek, de azután beindult a pontgyártás. Hazai oldalon Simó és Barnett hármasaival zárkózott a ZTE, amely egyenlített (60-60). Hajtós kis meccs volt ez, Harris kosara megint előnyhöz juttatta a zalaiakat (68-65), de öt perccel a zárás előtt White labdát szerzett és fordított (73-75). Az egerszegiek nehezen tudták bejátszani a labdákat a palánk alá, de semmi nem volt még veszve (76-79), ám kevesebb, mint egy perc maradt vissza játékidőből. Simó két kosarával megmaradt a remény (80-82), de 14 másodperc maradt és a Körmend már nem engedte ki a kezéből a győzelmet.

És valóban, más lett ez a meccs...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában