Frissen Zalából

2021.09.14. 17:46

A ZTE-nek a helyzetkihasználásán kell javítania a női labdarúgó NB II.-ben

A női labdarúgó NB II. Nyugati csoportjának 3. fordulójában az újonc ADA Nova idegenbeli sikerrel hívta fel magára a figyelmet, a ZTE FC azonban első hazai meccsén is kikapott.

BI, KL

A ZTE-s Bicsák Krisztina indít akciót a Csepel ellen a felezővonaltól Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

ZTE FC-Csepel FC 0-2 (0-1)

Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Bognár.

ZTE FC: Csiszár H. – Nagy, Szegedi (Kozma), Pupos (Bánfi), Bicsák (Tóth K.), Török (Hargas), Nyári, Grubits, Jelenics (Császár F.), Major, Horváth V. Edző: Pergel Andrea. Góllövők: Helly (39. – 11-esből), Simoncini (57.).

Álmosan kezdett, sok hibával játszott a ZTE. A házigazdák kecsegtető helyzetekben hibáztak, míg a fővárosiak egy jogos büntető után megszerezték a vezetést, és magabiztosan játszottak. Igyekezett a házigazda, több helyzetet kialakított, de kihagyta őket, s így második mérkőzését is elvesztette a bajnokságban.

A ZTE-s Bicsák Krisztina indít akciót a Csepel ellen a felezővonaltól Fotó: Katona Tibor

Pergelné Kalmár Andrea: Amíg nem használjuk ki helyzeteinket, addig nem nyerünk. Ebben sürgősen előre kell lépnünk, mert baj lehet.

Airnergy FC- ADA Nova SE 1-3 (0-2)

Budapest, 50 néző. Jv.: Bányai. Nova SE: Sebők – Sóstai, Horváth V., Molnár R. (Szentes), Gergelics, Szabó, Németh (Varga), Melles, Szokol (Pál-Nagy), Szollár, Buncsák. Edző: Domján Péter. Gl.: Kemény (68.), illetve Gergelics (4., 45.), Szollár (56.).

A Nova a ZTE múlt heti legyőzése után második idegenbeli mérkőzésén is megérdemelt győzelmet aratott, a gólok mellett még számos helyzetet hagyva ki. A játék még néha akadozott, de nagy akarással értékes három pontot szereztek.

Domján Péter: Büszke vagyok a lányokra, nagyon jó mentalitással nyertünk. Kezdünk hozzászokni a nagypályás játékhoz, és csapatként működni. Bár voltak hiányzóink, de a helyükre lépők jól játszottak. Játékban ugyanakkor még mindig fejlődni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában