Frissen Zalából

2021.09.14. 19:40

A ZTE KK és a Zalakerámia kapcsolata 15 év után is tart

Tizenöt éve együtt – ez volt a mottója a Zalakerámia Zrt. és a ZTE KK sajtótájékoztatójának, hiszen ennyi ideje tart már a kettejük együttműködése. A felek újabb egyéves névhasználói megállapodást kötöttek, kiemelve: nem bánnák, ha újabb tizenöt év múlva is élne a kapcsolat.

Kerkai Attila

Balaicz Zoltán, Stárics Kornél, dr. Jaramani Rafik és Hadnagy Zoltán, a Zalakerámia Zrt. gazdasági igazgatója a tegnapi tájékoztatón Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

A sajtótájékoztatóval egybekötött szerződéskötés előtt Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője felhívta a figyelmet: ritkaság, hogy egy cég és egy sportcsapat ennyi időn át kitart egymás mellett. A Zalakerámia Zrt. vezérigazgatója, dr. Jaramani Rafik úgy fogalmazott: őt érte a megtiszteltetés, hogy több mint tíz éve aláírhatja az együttműködést biztosító szerződést, és fel­idézte, volt, hogy a dobogó legmagasabb fokán állt a csapat (2010-ben), és volt, hogy sikertelen szezonja volt. Vagyis jóban és rosszban kitartottak egymás mellett, a jövőt pedig a sikeresség felé terelgetik.

– Szeretném, ha még legalább tizenöt évig tartana a kapcsolat – mondta dr. Jaramani Rafik. – Öt éve és még öt évig biztosan az egerszegi sportcsarnok is a mi nevünket viseli. A Zalakerámia Zalaegerszeghez kötődik, hiszen 1951-ben, azaz hetven esztendeje itt, valamint Tófejen jött létre a társaság.

Balaicz Zoltán, Stárics Kornél, dr. Jaramani Rafik és Hadnagy Zoltán, a Zalakerámia Zrt. gazdasági igazgatója a tájékoztatón. Fotó: Katona Tibor

A tulajdonos önkormányzat részéről Balaicz Zoltán polgármester a hűség értékére hívta fel a figyelmet. Szerinte a Zalakerámia ebből a szempontból nagyon jó példát mutat. Hiszen a tizenöt év alatt volt válság, tavaly pedig a koronavírus-járvány változtatta meg az életünket, de a cég kitartott akkor is a csapat mellett.

Elhangzott, hogy elindult egy tudatos és folyamatos építkezés a klubnál, amitől fejlődést várnak, hogy a saját nevelésű kosarasok épüljenek be az együttesbe. Nem feltétlen azonnali sikert akarnak, de persze ezekre is szükség lesz majd. Szó esett a tervezett új egerszegi sportcsarnokról is, amellyel kapcsolatban Balaicz Zoltán elmondta: amennyiben az idén vagy jövő év elején a kormányzat jóváhagyja a keret­összeget, akkor jövőre elkezdődhet a munka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában