Frissen Zalából

2021.09.11. 20:07

A Körmendet legyőzve kupagyőztes a ZTE KK!

A nőknél a BKG Príma Szigetszentmiklós, a férfiaknál pedig a Zalakerámia-ZTE KK győzelmét hozta a JAS-FBG 52. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa, amely szombaton zárult az egerszegi Zalakerámia Sportcsarnokban.

Kerkai Attila

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Az utolsó, azaz a szombati napra maradt a döntés, hogy a felkészülési torna helyezései gazdára találjanak. A nőknél az élvonal újonca, a szigetszentmiklósi BKG Príma a második vonalbeli Sportdarazsák-SMAFC együttesével találkozott és az esélyeknek megfelelően a BKG győzött 65-42-re. Ezzel a női torna végeredménye is kialakult, vagyis a két győzelemmel zárt BKG nyert, második lett a ZTE NKK, harmadik pedig a Sportdarázs-SMAFC.

A férfiaknál a Zalakerámia-ZTE KK és az Egis Körmend játszotta a döntőnek beillő találkozót, hiszen előzőleg mindketten legyőzték a Sopron KC-t. Ám, mielőtt elkezdődött volna a két ősi rivális összecsapása, ekkor következett az a hagyományos díjátadás, melyet minden évben Zala megyei legjobb utánpótlás korú kosárlabdázóit ismerik el. A legjobb leány kosárlabdázónak járó elismerést, a Katona György-díjat Zsámár Panna, a Kanizsai Vadmacskák SE tehetsége érdemelte ki, míg a legjobb fiú kosárlabdázónak járó Zsíros Tibor-díjat Gerencsér Botond, a Zalakerámia-ZTE KK fiatalja kapta.

Zalakerámia-ZTE KK – Egis Körmend 81-75 (20-16, 24-13, 20-25, 17-21 )

Zalaegerszeg, 1000 néző. Jv.: Kapitány, Praksch, Farkas.

ZTE KK: Wilson 12/6, Bonifert, Heron 8, Csuti 5/3, Barnett 9. Csere: Horti 11/3, Simó 11/9, Németh Á. 7/3, Guyton 11/3, Harris 7. Vezetőedző: Teo Cizmic.

Körmend: Stokes 21/9, Takács 6, White 4, Krivacsevics 5, Savic 11/6. Csere: Balogh 2, Ferencz Cs. 6/6, Durázi 16, Kenéz 2, Kiss.. Vezetőedző: Antonis Constantinides.

Kipontozódott: Durázi (40.).

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Zalai oldalon már a keretben kapott helyet az új center, Chris Harris, de az első negyedben még nem lépett pályára. A ZTE KK határozottabb volt, igaz, ellépni nem tudott, de aztán a második negyedben már ez is sikerült (32-22). A közönség ismét díjazta a fiatal Csuti megmozdulásait, közte egy szép triplával. Az egerszegiek a szép számú közönség előtt jobbak voltak, a vasiaknál pedig hiányzott az előző nap sérülés miatt kivált Wesley Gordon (Mócsán Bálint sem játszott még), aki begipszelt kézzel ült a kispadon. S ha már itt tartunk. A ZTE kerete sem volt teljes, hiszen Révész Bálint is csak civilben volt jelen. A 18. percben alakult ki az addigi legnagyobb különbség (37-22), de szünetben is 15 ponttal járt előrébb a ZTE KK.

A második félidő elején aztán elkezdte a felzárkózást a Körmend, miközben pontatlanabb lett a zalaiak játéka. A hazaiak másik fiatalja, Simó Bence bátor vállalása és két hármasa aztán nagy tetszést aratott, joggal. Egy „gond” volt csak – természetesen egerszegi szemszögből – , hogy mindkétszer hármas volt a válasz. A két tábor, hiszen Körmendről is sokan érkeztek, először zendített rá úgy isten igazából, megteremtve a már-már bajnoki hangulatot. Maradt viszont a nagyjából tíz pont körüli különbség, ami azért stabilan kitartott. De azért nem volt ez sima meccs, hiszen a Körmend semmit sem adott fel és meg is tudta zavarni az egerszegieket. A 36. percben már csak hat pont lett a különbség (71-65), aztán négy.... Időt kellett kérnie Teo Cizmicnek, ami után Németh Ákos triplája, és lepattanója, meg Guyton kosara nem jött rosszkor a Zetének... A Körmendben szombaton nem volt annyi hogy fordítson, a ZTE meg nem hibázhatott már annyit, hogy ezt a mérkőzést elveszítse.

A győzelem egyben tornasikert is ért, második helyen a Körmend együttese végzett, a harmadikon a Sopron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában