Frissen Zalából

2021.07.28. 12:44

Világsztárral erősített a ZTE FC, William Gallas a fiatal tehetségek fejlődésében segít

A ZTE FC szerdán nagy bejelentést tett, mely azonban csak közvetve érinti a vasárnapi NB I-es bajnoki rajtra készülő első csapatot. Az egerszegi klubnál vállalt feladatot a francia világbajnoki ezüstérmes William Gallas, aki az egerszegi kék-fehérek fiataljainak ad majd segítséget.

Kerkai Attila

Fotó: ZTE FC

A 43 éves, korábbi 84-szeres válogatott védő 319 Premier League-mérkőzést tud maga mögött a Chelsea, az Arsenal és a Tottenham színeiben. Az aktív játékkal 2014-ben hagyott fel, majd a magyar találmány, a teqball követeként is olvashattunk róla. Gallas pár éve Magyarországon él, a ZTE FC-nél pedig – ahogy a klub honlapján olvasható – fő feladata az utánpótlás hátvédek egyéni képzése lesz az U12-estől az U17-es korosztályig. Emellett nagy segítséget jelenthet a ZTE-nek nemzetközi kapcsolatok kiépítésében is.

„Szeretnénk Zalaegerszegen olyan szintű képzést megvalósítani, amely segít a fiataloknak eljutni az NB I-es vagy akár magasabb szintekre. Erre a programra tudtuk megnyerni William Gallast, az egykori világklasszist ” – mondta a honlapnak Végh Gábor többségi tulajdonos. – „Az első csapat védőivel is fog konzultálni, de főként azokra a fiatalokra koncentrál, akikben látja a fejlődési lehetőséget.”

Fotó: ZTE FC

- S hogy mit jelenthet ez a fiataloknak? Erről Molnár Balázst, a ZTE FC utánpótlásigazgatóját kérdeztük.

- Nagy dolog egy ilyen kaliberű játékost idehozni, aki a tudását átadhatja a fiataloknak – mondta Molnár Balázs. – Heti egy alkalommal foglalkozik majd a csoporttal, melybe azok kerülnek, akik megítélésünk szerint tehetségükkel érdemesek rá. William Gallas olyan játékos volt, akitől biztos, hogy mindenki csak tanulhat.

A ZTE FC közben készül a rajtra, és tovább erősíti keretét. A klub honlapjának híradása szerint az NK Osijek két labdarúgót kölcsönöz Egerszegre: a komoly nemzetközi tapasztalattal bíró albán válogatott Eros Grezda, valamint a horvát Josip Spoljaric érkezik. Mindketten támadók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában