Frissen Zalából

2021.07.09. 19:37

Nemzetközi hegyikerékpáros verseny volt az Alsóerdőn

Egy héttel ezelőtt Restart MTB XCO elnevezéssel C3-as besorolású nemzetközi hegyikerékpáros versenyt rendeztek a megyeszékhelyi Alsóerdőn.

Varga Andor

Az U15-ös kategória zalaegerszegi győztese, Kálmán Dániel Ákos száguld lejtmenetben Fotó: Vámosi László

A helyi Zöld Irány Egyesület 2017 óta szervez rangos hazai és nemzetközi viadalokat ezen a helyszínen, és most is nekik volt köszönhető, hogy két napra ismét benépesült kerékpárosokkal az Alsóerdő. A viadal része volt a magyarkupa-sorozatnak, illetve a résztvevők világranglistapontokat is gyűjthettek itt. Ennek megfelelően élénk volt az érdeklődés: a hétvége során a magyar sportolók mellett további hét ország versenyzői köröztek a pályán.

Az U15-ös kategória zalaegerszegi győztese, Kálmán Dániel Ákos száguld lejtmenetben Fotó: Vámosi László

A mezőny tagjai körében egyhangú volt a vélemény: a rendezők ismét technikás és izgalmas pályát jelöltek ki, amely jól használta az alsóerdei adottságokat.

A házigazda Green Zone-ZKSE versenyzői újra nagyszerűen teljesítettek: 10 éremmel (5 arany, 3 ezüst, 2 bronz) zárták a viadalt.

Az egerszegi dobogósok.

Nők, U9: 2. Horváth Anna, 3. Péterffy Róza Luca. U11: 1. Jándli Kira Korina. U13: 1. Szücs Borbála. U15: 1. Szabó Léna, 2. Szücs Júlia. U17: 1. Bruchner Regina.

Férfiak, U15: 1. Kálmán Dániel Ákos. Master2: 2. Horváth Szabolcs, 3. Czenki Tamás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában