Frissen Zalából

2021.07.09. 20:00

Az elhunyt kézilabdakapus családját segítik: dedikált francia mezt árvereznek

Áprilisban, súlyos betegség következtében, 52 évesen elhunyt Bödör Szilvia kézilabdakapus, akinek két kislánya maradt árván. A sporttársak, barátok öszszefogtak, hogy segítsenek a családnak, erre a célra ajánlanak fel most egy, a francia női válogatott tagjai által aláírt mezt is.

Kerkai Attila

A válogatott mez és egy olimpiai plakát – aláírásokkal Fotó: Pezzetta Umberto

Annak idején lapunkban is olvashatták a Vasas, majd az NB I.-es Caola SE egykori kapusának halálhírét. Bödör Szilvia nemcsak az élvonalban, de később is játszott, így a Hévíz SK, legutoljára pedig az Egerszegi KK csapatát erősítette.

Utasi Ágota, az egykori csapattárs azok egyike, akik szeretnének segíteni az árván maradt, 14 és 11 esztendős lányoknak, hiszen édesapjuk – nem sokkal édesanyjuk halála előtt – szintén elhunyt. A segítség pedig ezúttal Franciaországból érkezett, az olimpiára készülő francia női kézilabda-válogatott dedikált mezének formájában – a trikót a keretből egészen pontosan kilenc játékos írta alá.

A válogatott mez és egy olimpiai plakát – aláírásokkal Fotó: Pezzetta Umberto

A mezt idehaza licitre bocsátják a család megsegítése érdekében. A háttérben az áll, hogy a korábbi magyar válogatott, majd később a francia nemzeti csapattal világbajnoki címet is szerzett Szabó Melinda a Szeged csapatában együtt játszott Bödör Szilviával és Utasi Ágotával. Szabó Melinda lánya, Emma Jacques is bekerült a francia olimpiai keretbe, saját mezét pedig csapattársaival (Alison Pineau, Coralie Lassource, Cleopatra Darleaux, Pauline Coatanea, Laura Flippes, Chloé Valentini, Manion Houette, Claire Vautier, Emma Jacques) is aláíratva eljuttatta Utasi Ágotának.

- Mi, volt csapattársak minden eszközt megragadunk, hogy segítsünk az árván maradt lányoknak és a családnak, de a kézilabdás társadalom is összefogott – tudtuk meg Utasi Ágotától.

- A Csurgó és a Balatonfüred férfiegyüttese például komoly összeget ajánlott fel. Most pedig itt van ez a mez, amit árverésre bocsátunk. Úgy gondoltuk, hogy július 13-ig lehet rá licitálni, többek között az Egerszegi KK honlapján, illetve a közösségi felületeken van erre mód. De a közösségi oldalon engem személyesen is megkereshetnek mindazok, akik segíteni szeretnének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában