Frissen Zalából

2021.07.26. 20:13

A férfiaknál hazai siker született a Strandröplabda OB újabb zalai fordulójában

Visszatért a strandröplabda a zalai Balaton-partra az országos bajnokság 4. fordulójának keretében. A Gyenesdiás Openen a férfiaknál hazai siker született, Kiss Dániel és Bán Viktor jóvoltából.

Góth Imre

A győztes párosok díjaikkal: Kiss Dániel és Bán Viktor

Fotó: Góth Imre

A hónap elején az MKBPannónia Strandröplabda OB második fordulóját vendégül látta már a Diási Játékstrand, majd a mezőny csepeli kitérő után gyűlt össze ismét Gyenesdiáson. A kiemelt A-kategóriás versenyen értékes pontokat gyűjthettek a résztvevők a magyar bajnoki döntőbe kerüléshez, amit augusztus közepén rendeznek meg a budakalászi Lupa Beachen.

A győztes párosok díjaikkal: Kiss Dániel és Bán Viktor
Fotó: Góth Imre

A férfiaknál selejtezők során alakult ki a 16-os mezőny Gyenesen, majd a párosok négyes csoportokban kezdték a küzdelmeket. A nyolcaddöntőtől keresztjáték következett, ahonnan a győztesek a negyed-, majd az elődöntőbe kerültek. Utolsó előtti mérkőzését két játszmában nyerte meg a Kiss-Bán páros, míg a másik ágon az Oláh Botond-Benkő Balázs duó három szettet töltött a pályán a fináléért. Ez a plusz játékidő is hozzájárult talán, hogy a nagy küzdelmet hozó döntőben az előbbiek kerekedtek fölül. Az estébe nyúló, lámpafénynél véget érő összecsapást Kissék 2-1-re (21- 18, 19-21, 15-12) nyerték meg. A bronzmérkőzésen is az a duó kerekedett felül, mely az elődöntőben a kevesebb időt töltötte a pályán: Bodnár Lajos és Filius István 2-0-ra (21-14, 21-16) győzött Ghazal Jamil és Solti Péter ellen.

Dévényi Zita és Réthelyi Zsófia
Fotó: Góth Imre

A nőknél 24 benevezett páros nyolc darab hármas csoportban kezdte a viadalt, majd a legjobb 16-tól következett a keresztjáték. A fináléig Dévényi Zita és Réthelyi Zsófia, valamint Győri Panna és Szabó Adrienn jutott el, a végső győzelem pedig előbbieké lett, 2-1-es (21-14, 24-26, 15-10) különbséggel. A bronzérmet Lutter Liza és Wirth Annamária vehette át, miután a Horváth Dóra-Veress Kata duó sérülés miatt feladta a harcot.

A felnőttek mellett a leányutánpótlás vetélkedett: U18- ban Kristóf Dóra és Papp Zorka, U14-ben pedig Ott Zsófia és Kiss Zóra győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában