Strandkézilabda Nemzeti Bajnokság

2021.06.30. 20:57

Jó hangulatú fordulót rendezhettek Vonyarcvashegyen

A hétvégén rendezték az idei év első kvalifikációs versenyét a Strandkézilabda Nemzeti Bajnokságban.

Iglódi Endre

A Magyar Kézilabda Szövetség, a Zala Megyei Kézilabda Szövetség és Vonyarcvashegy önkormányzata rendezésében a férfiaknál 16, míg a nőknél 12 csapat indult a három pályán rendezett versenyen.

A férfiaknál az ETO-SZESE BHC szerezte meg a tornagyőzelmet, miután 2-1-re, szétlövéssel legyőzte a Lupa Lake BHC-t, a harmadik helyen pedig a Kedvenc Csapatom végzett. A női mezőnyből a Strandépítők Girls BHT állhatott a dobogó legfelső fokára, miután a vasárnapi döntőben 2-0-ra legyőzte a Farkasvár-Lupa Lake együttesét, a harmadik hely a Szent István SE-nek jutott.

A kupákat és az érmeket Varga Sándor, a Zala Megyei Kézilabda Szövetség elnöke és Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere adta át a jutalmazottaknak.

– Két héttel ezelőtt már rendeztünk egy bajnokságot itt, Vonyarcvashegyen, és remek házigazdának bizonyultak az itteniek – mondta el Varga Sándor. – Most pedig zsúfolt strandi közönség előtt zajlott le sportszerű keretek közt a bajnoki forduló. Különösen a férfi döntő hozott magas színvonalú és jó játékot. Az esemény jó propagandája volt a sportágnak.

Pali Róbert elmondta: három pályát biztosítottak a rendezéshez, de nagyobb mezőny esetén akár négy pályát is ki tudnak alakítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában