atlétika

2021.06.07. 19:05

Egyetemi bronzérmek

A közelmúltban a Zalaszám-ZAC Sport XXI tehetségkutató atlétikai versenyt rendezett, míg Győrben az egerszegi klub tagjaként Nagy Pálma két éremmel gazdagodott az egyetemi és főiskolai országos bajnokságon.

Kerkai Attila

Az egerszegi klub két csapatának tagjai edzőikkel a Sport XXI viadal végén

Fotó: ZAC

A járvány az élet minden területét átírta, nem kivétel ez alól a sport sem. A Sport XXI tehetségkutató programban szereplő korosztály viadalait is csak részben lehetett megrendezni, így egy márciusi teremverseny is elmaradt, amit viszont a második halasztás után sikerült megrendeznie a Zalaszám-ZAC-nak. Méghozzá vegyes formában, hiszen teremben és szabadban is zajlottak versenyek. A viadal a házigazdák sikerével zárult: győzött a Nyulak névre keresztelt csapat, második lett a ZAC Petőfi-iskolai együttese, harmadikként pedig a Szombathelyi Sportiskola végzett.

Az egerszegi klub két csapatának tagjai edzőikkel a Sport XXI viadal végén
Fotó: ZAC

A végeredmény: 1. Zalaszám- ZAC Nyulak (Bella Mátyás, Farkas Máté, Habuczky Zalán, Szabó Levente, Horváth Lili Jázmin, Kiaa Hanna, Barabás-Bár Zselyke, Németh Izabella), 2. Zalaszám-ZAC Petőfi-iskola (Csalló Noel, Halász-Lukács Réka, Bartáky Bendegúz, Szabó Ramóna, Hart Hunor, Tarsoly Hanna, Horváth Lőrinc, Simon Judit), 3. Szombathelyi SI. Az egerszegi versenyzők edzői: Góczánné Tóth Zsuzsanna, Pajor László, Szabó Gábor, Csiszár Attila, Laczkó László, Bruszik Péter. Ugyanebben az időben a felsőoktatási intézményekben tanulók is összemérhették tudásukat, hiszen az idén már nem maradt el az atlétikai egyetemi és főiskolai országos bajnokság. A Zalaszám-ZAC sprintere, a győri Széchenyi Egyetem hallgatója, Nagy Pálma a női 100 méteres síkfutásban 12,02 másodperccel bronzérmet szerzett, és a 200 méteres síkfutásban (25,34) is a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Lassan Zalaegerszegen is eljön az ideje az idei első komolyabb viadalok megrendezésének. Júniusban a Zalaszám- ZAC több viadalnak is házigazdája lesz. Június 11-én a Zalaerdő Kupáért csapnak össze a Sport XXI programban szereplő régiós csapatok, majd következik a hagyományos Vidékbajnokság. Ami mindenképpen rendhagyó lesz, ugyanis június 15-én, kedden rendezik meg. Méghozzá együtt a már szintén hagyományos „Ki a leggyorsabb, ki a legkitartóbb atléta?” egyéni tehetségkutató versennyel, amit a WHC Kupáért írtak ki. A ZÁÉV Kupa versenyeit pedig a vidékbajnoki címekért rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában