Sport

2021.05.22. 11:00

A ZTK-FMVas nem utazik el Szegedre…

A férfi teke Szuperligában szombaton rangadó következne az aranyéremért, de a Szeged– ZTK-FMVas-találkozó megrendezése pénteken még kérdéses volt. A háttérben egy friss elnökségi határozat áll, aminek felülvizsgálatát kérték az egerszegiek. Ami biztos: szombaton nem lesz meccs…

Kerkai Attila

A MATESZ elnöksége a minap olyan döntést hozott, hogy szombattól a nemzeti csapatbajnokságokban (Szuperliga, NB I., NB II.) a mérkőzéseket védettségi igazolvánnyal rendelkező nézők is látogathatják. Azaz szombaton a férfi Szuperligában a Zengő Alföld Szegedi TE és a ZTK-FMVas csatáját is megtekinthetik a nézők. A találkozó a bajnoki aranyról is dönt, hiszen jelenleg azonos ponttal áll a két együttes.

Takács László, a klub elnöke egy levelet juttatott el a versenybizottságnak, melynek lényege: azt kérik, vonják vissza a határozatot. Indoklásként leírják, hogy a csapat nem minden játékosa van még beoltva koronavírus elleni vakcinával, másik részük pedig még csak az első adagot kapta meg. „A saját, a családjuk és a kapcsolataik egészségének védelme érdekében kérjük a hátralévő két bajnoki mérkőzésünk zárt kapus megrendezését. Amenynyiben ez a kérés nem elfogadható, kérjük a mérkőzések halasztását olyan időpontra, amikor a játékosok megfelelő védettséggel fognak rendelkezni és a mérkőzések biztonsággal megrendezhetők” – áll a levélben, amit szerkesztőségünknek is elküldtek. A levél végén az áll: a ZTK játékosai csak a kérésükben szereplő feltételek valamelyikének biztosítása esetén tudják vállalni a mérkőzések lejátszását. Pénteken a MATESZ versenybizottsága és elnöksége úgy foglalt állást, hogy nincs mód elrendelni a zárt kapus mérkőzést, és a halasztást sem. Ezek után a ZTK-FMVas csapata úgy döntött, hogy nem utazik el Szegedre, amit a klub elnöksége tudomásul vett. A jogorvoslás lehetőségét a ZTK vizsgálja – tudtuk meg Takács László elnöktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában