férfi kosárlabda

2021.04.27. 19:01

Fiatalokkal és a hibák javítására készül szerda este a ZTE KK

A továbbra is zárt kapuk mögött zajló élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokságban szerdán (18 óra) újabb hazai mérkőzés vár a Zalakerámia-ZTE KK-ra: a 9–14. helyek sorsáról döntő alsóházi rájátszásban a Pécsi VSK lesz a vendég.

Jóna István, Varga Andor

A PVSK elleni, decemberi hazai meccs egyik legjobbja Tonko Vuko (balról) volt

Fotó: archív/Katona

A playoutnak a biztos bent maradás céljával vágott neki az egerszegi csapat, és ebből a szempontból már teljes lehet a nyugalom az öltözőben, hiszen a Heinrich Róbert vezette társaság a rájátszás első négy meccsén szerzett négy sikerrel meghosszabbította tagságát az NB I. A csoportban. A napokban ráadásul került válasz a jövővel kapcsolatos egyik legfontosabb kérdésre is, hiszen bejelentette a klub, hogy a következő sorozatban a horvát Teo Cizmic irányítja majd az együttest.

A PVSK elleni, decemberi hazai meccs egyik legjobbja Tonko Vuko (balról) volt
Fotó: archív/Katona

A bajnokságból hátra lévő mérkőzések így már tét nélkülinek mondhatók a zalaiak szempontjából, a klub amerikai légiósai közül kettőtől el is köszönt. A keret többi tagja számára viszont nyilván nem mindegy, milyen eredményekkel sikerül lezárni a szezont.

A ZTE KK a hétvégi, kecskeméti vereség után fordul rá az újabb mérkőzésre, melyen a két csapat először találkozik a playout keretében.

– Megpróbáltunk becsülettel felkészülni az ellenfelünkből – fogalmazott tegnap Heinrich Róbert, a zalaiak vezetőedzője. – Szeretnénk kijavítani a hibáinkat, amiket elkövettünk a Kecskemét ellen. A védekezésünkben azon a mérkőzésen voltak olyan problémák, amiket meg kell tudni csinálni a játékosoknak. A fiataloknak a PVSK ellen is megadjuk a lehetőséget, ha tudnak ezzel élni, akkor nyilván hosszabb időn keresztül is pályán lehetnek a csapatban. Próbáljuk őket előkészíteni arra, hogy a következő bajnokságon már más szerepkört is meg tudjanak oldani. Azt várom a csapattól, hogy amiket gyakoroltunk, azokat végre tudjuk hajtani. Főleg a védekezésen van a hangsúly. Hogy mennyire fog sikerülni, majd a mérkőzés eldönti.

Az alapszakaszban a két csapat találkozóin rendre a hazai nyert: a ZTE 83-72-re, a Pécs pedig 83-76-ra.

Kapcsolódó cikkünk:

" data-width="500" data-show-text="true">

">A szakember nem ismeretlen a hazai kosárlabda életben! 🏀 #ZTEKK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában