Idegenben nyert a Kanizsa

2021.04.15. 19:55

A hévízi nők négy nap alatt kétszer is játszottak a kézilabda NB II-ben

A továbbra is zárt kapuk mögött zajló kézilabda NB II-ben a kanizsai Tungsram férfi csapata nem játszott mérkőzést az elmúlt egy hét során, a Hévíz női gárdája viszont négy nap alatt kétszer is pályára lépett.

Iglódi Endre, Jóna István, Kühne László

Ezúttal nem hiába fogadkoztak a Baranyai Zsolt vezette kanizsai női kézisek

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Szakony Attila

Délnyugati csoport, nők:

Hévíz SK–Balatonboglár 40-22 (18-13)

Hévíz. Jv.: Burzán, Kincses.

Hévíz: Molnár – Balogh B. 2, Burghardt V. 7, Holczbauer 5, Penzer 7, Burghardt L. 9, Novikova 8. Csere: Bán-Farkas, Deme (kapusok), Lázár 2, Holczer. Megbízott edző: Lancz Katalin.

Az esélyes hazai csapat remek indulásokkal húzott el ellenfelétől. A lelkes vendégeket szünet előtt az egykori tapasztalt hévízi kapus, Fonyódi Emese tartotta meccsben. Fordulás után a házigazda 8-0-s sorozattal eldöntötte a találkozót, a lefújásig pedig helyenként látványos megoldásokra is vállalkoztak a zöld-fehérek.

Jók: Novikova (a mezőny legjobbja), Penzer, Burghardt L.

Lancz Katalin: „A lányok megtisztelték az ellenfelet azzal, hogy végig motiváltan játszottak. Helyén kezeljük a gólkülönbséget és sajnáljuk, hogy a szurkolók nem élhették át velünk a győzelmet.”

Hévíz SK–Nemesvámos 33-37 (20-16)

Hévíz. Jv.: Gajdán, Imre.

Hévíz: Bán-Farkas – Balogh B. 3, Burghardt V. 9, Holczbauer 3, Penzer 6, Burghardt L. 7, Novikova 5. Csere: Molnár (kapus), Lázár, Holczer. Mb. edző: Lancz Katalin.

A bronzérem várományosa látogatott a fürdővárosba szerdán. A Hévíz azonban felvette a kesztyűt, a zöld-fehérek a maximumot adták ki magukból és egyenrangú partnernek bizonyultak. A félidei vezetést a játékrész utolsó 5 percében dobott 4 góllal alakította ki a házigazda. A második félidő közepéig tartott a zalai vezetés, az utolsó 5 perc pedig 32-32-ről kezdődött. Hazai oldalon kiütközött a fáradtság, így a vendégek nyertek – bár a vártnál jóval nehezebben.

Lancz Katalin: „Nagy dicséret a lányoknak, a vereség ellenére remek teljesítményt nyújtottak.”

Ezúttal nem hiába fogadkoztak a Baranyai Zsolt vezette kanizsai női kézisek
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap / Archív

Tolna KC–Tungsram SE Nagykanizsa 18-24 (9-9)

Tolna. Jv.: Hullmann, Weinert.

Tungsram: Tóth V. – Szmodics D. 2, Csivre V. 4, Füstös 4, Zvolenszky 7/4, Szabó E. 2, Szmodics V. 1. Csere: Horváth Sz. (kapus), Kovács B. 3, Ács, Janzsó, Kovács D., Andor, Horváth A. 1. Edző: Baranyai Zsolt.

Az esélyek nem a vendégek mellett szóltak, de Baranyai Zsolt tanítványainak sikerült borítaniuk a papírformát. A fontos mérkőzésen a jó kapusteljesítménnyel párosuló zalai védekezés szinte végig tökéletesen működött, így a helyzetkihasználás hibái is belefértek. A kanizsaiak ezzel előrébb léptek a 10. helyre a tabellán.

Baranyai Zsolt: „Elégedett vagyok a koncentrációval és a hozzáállással, de természetesen dolgozunk tovább, hogy még jobbak legyünk.”

Egerszegi KK–BVSC Zugló 18-26 (7-13)

Hévíz. Jv: Tóbiás, Végh.

EKK: Domján – Pem 5, Gotthárd 1, Balogh V. 1, Borbély 7, Jáger 1, Marton 1. Csere: Becze, Murányi, Góth 1, Gecseg 1. Vezetőedző: Csatáné Balogh Beatrix.

Az őszi mérkőzésből kiindulva hiányzói ellenére győzelmi reménnyel kezdte újabb „hazai” mérkőzését az EKK. Mely eleinte tartotta a lépést ellenfelével, de az első félidő felétől, a sok kihagyott zalai helyzet miatt megnőtt a különbség. Fordulás után kemény munkával 3 gólra felzárkóztak a sereghajtó egerszegiek, de ennél tovább sajnos nem jutottak, és végül ismét kikaptak.

Csatáné Balogh Beatrix: „Nehéz tartani a lépést azokkal a csapatokkal, amelyek a megszokott módon tudnak dolgozni ebben az időszakban is. Mi sajnos nem tartozunk közéjük. Megyünk, küzdünk, de ez most kevés.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában