Megmentettek egy pontot

2021.03.11. 20:16

Kézilabda NB II.: a nőknél és a férfiaknál is a 15. fordulót rendezték

A kézilabda NB II. Délnyugati csoportjában mind a férfiaknál, mind a hölgyeknél a 15. forduló keretében léptek pályára a zalaiak. A Tungsram SE férfi együttese újra győzött, míg a hölgyek között két vereség és egy pontszerzés csapataink mérlege.

Kühne László, Iglódi Endre, Jóna István

Zvolenszky Nóra, a Tungsram játékosa vezeti a csoport góllövőlistáját

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

NB II. Délnyugati csoport, nők:

Egerszegi KK–Veszprém Pannon SE 18-27 (7-17)

Zalaegerszeg, Mindszenty- iskola tornaterme, zárt kapuk mögött. Jv: Bozsó, Horváth.

Egerszegi KK: Becze – Pem 2, Gotthárd 3, Balogh V. 5, Borbély 4, Jáger 1, Major. Csere: Domján, Murányi, Góth, Marton 3, Újhelyi, Bíró. Edző: Csatáné Balogh Beatrix.

Hosszú idő után újra Zala­egerszegen játszhatott az Egerszegi KK, de nem a megszokott helyén, hanem a Mindszenty-iskola új tornatermében. Beragadt az elején a hazai csapat, és sorra kapták a gólokat. Időkérés után összekapták magukat a hazaiak, de maradt a tízgólos különbség a félidőre (7-17). A fordulás után felváltva potyogtak a találatok, az EKK vezére Balogh Vanda volt, akinek a harcosságát próbálták átvenni a többiek is. Voltak jó periódusai a hazaiaknak, de a vendégek átlövőit nehezen tudták tartani.

Hévíz–BVSC Zugló 30-30 (12-16)

Hévíz, zárt kapuk mögött. Jv.: Szabó T., Szincsák.

Hévíz: Bán-Farkas – Balogh B. 2, Burghardt V. 9, Holczbauer 3, Penzer 6, Burg­hardt L. 6, Fekete 4. Csere: Molnár, Deme (kapusok), Lázár, Pesti. Edző: Kissné Gliba Adrienn.

Teljesen kiegyenlített első játékrész végén a vendégek egy 6-0-s sorozatot produkáltak és jelentős előnyre tettek szert. Érett a meglepetés, hiszen az 54. percben is még hat góllal vezetett a BVSC-Zugló. A hévízi csapat nagy energiá­kat mozgósított és elképesztő hajrát vágott ki, egy 7-1-es sorozattal egyenlítettek, sőt a győzelemért támadhattak. A slusszpoén végül elmaradt, mert a befejező lövés mellé ment, így nem sikerült a győztes gólt megszerezni.

Zvolenszky Nóra, a Tungsram játékosa vezeti a csoport góllövőlistáját
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Dunaújvárosi KKA U22– Tungsram SE Nagykanizsa 29-18 (14-11)

Dunaújváros, zárt kapuk mögött. Jv.: Mezei, Rubint.

Tungsram: Tóth V. – Szmodics D., Csivre V. 1, Füstös, Zvolenszky 9/1, Szabó E. 5, Szmodics V. 2. Csere: Horváth Sz., Kovács D., Janzsó, Ács, Horváth A. 1, Andor, Kálovics E. Edző: Baranyai Zsolt.

Az előző fordulóban a kanizsai női kézilabdázók biztosan könyvelték el első győzelmüket egy megyei rangadó keretében. Dunaújvárosban ugyanakkor a papírforma érvényesült. Az első harminc percben jól tartotta magát a Tungsram SE, a második harminc perc lett valamivel egyoldalúbb. Ugyanakkor a találkozó a kanizsai színekben kézilabdázó Zvolenszky Nóra számára mindenképpen jó alkalom volt arra, hogy tovább gyarapítsa góljai számát, és biztosan is áll 117 találattal a mesterlövészek listájának élén.

Jók: Zvolenszky, Szabó E.

NB II. Délnyugati csoport, férfiak:

Tungsram SE Nagykanizsa–Expressz Zálog Mecseknádasdi SSE 35-23 (18-11)

Nagykanizsa, zárt kapuk mögött. Jv.: Kovács T., Mándli.

Tungsram: Szabó M. 1 – Baranyai 2, Szabó G. 9/3, Széles 2, Hári 6, Vadász 6, Kiss L. 3. Csere: Takács Á. (kapus), Kiss G. 1, Balogh P. 3, Kozics 2, Kisgéczi, Csalló. Játékos-edző: Csalló Ádám.

A tabellát vezető nagykanizsai férfi kézilabda-együttes fogadott egy középmezőnybeli riválist, így gyakorlatilag mindennek a kulcsa a kellő koncentráció lehetett. Ezt a hazaiaknak sikerült is kiviteleznie és fokozatosan léptek el ellenlábasuktól. A második felvonásban sem változott sokat a meccs menete. A dél-zalaiak újabb fontos két pontot könyvelhettek el, melyekre kimondottan szükségük is van a Hollerral szembeni versenyfutásuk során – a táblázat elején.

Jók: Szabó M., Szabó G., Hári, Vadász.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában