Megvan az első siker is

2021.03.04. 19:54

Ezúttal a Tungsram SE női és férfi csapata is győzött

Megszerezte szezonbeli első győzelmét a Tungsram SE Nagykanizsa női NB II.-es kézilabda-­együttese, s tette mindezt éppen egy megyei rangadó alkalmával. Baranyai Zsolt csapata a Hévíz SK-t múlta felül a bajnokság 14. fordulójában, míg a Tungi férfi gárdája a tizenegyedik győzelmét könyvelhette el.

KL, JI

A kanizsaiak egyik legjobbját, Füstös Nórát próbálja megállítani a hévíziek játékosa Fotó: SZA

NB II. Délnyugati csoport, nők:

Tungsram SE Nagykanizsa–Hévíz SK 36-22 (20-9)

Nagykanizsa, zárt kapuk mögött. Jv.: Gajdán, Imre.

Tungsram: Tóth V. – Szmodics D. 4, Csivre V. 8, Füstös 8, Zvolenszky 9/2, Szabó E. 4, Szmodics V. 3. Csere: Horváth Sz., Kovács D., Janzsó, Ács, Horváth A., Andor. Edző: Baranyai Zsolt.

Hévíz: Molnár A. – Novikova 2, Burghardt V. 3, Burg­hardt L. 4, Penzer, Holczbauer 9/4, Balogh B. 4. Csere: Bán-Farkas, Deme (kapusok), Morácz, Lázár, Fekete L., Pesti A. Edző: Kissné Gliba Adrienn.

A kanizsaiak egyik legjobbját, Füstös Nórát próbálja megállítani a hévíziek játékosa Fotó: SZA

Már az első percek lényegében meghatározták azt, hogy miként alakul a mérkőzés, mivel érezni lehetett: a kanizsai kézilabdázók elkapták a fonalat, s már az elején bejöttek a taktikai húzásaik. Gyakorlatilag az első percektől kezdve sikerrel növelték előnyüket a hévíziek ellen. Ha a fürdővárosiak zárkózni is próbáltak, mindenre volt válasza a dél-zalai együttesnek, sőt, az első félidő végén még egy 5-0-s etapra is volt energiájuk. A második félidőben is folytatódott a mérkőzés már megismert menete, a Tungi tartotta előnyét, sőt a vezetését tekintve még tudta is fokozni a tempót. Mindez azt jelentette, hogy a Tungsram SE női szekciója elkönyvelhette első sikerét az NB II.-es bajnokság mostani szezonjában. Ezzel el is kerültek a tabella utolsó helyéről, míg a Hévíz SK a tabellán a hatodik.

Jók: Zvolenszky, Füstös, Csivre V., illetve Holczbauer, Balogh B.

Marcali VSZSE–Egerszegi KK 32-20 (18-13)

Marcali, zárt kapuk mögött. Jv: Bíró, Koronczai.

Egerszegi KK: Becze – Pem, Gotthárd 4, Balogh V. 2, Borbély 7, Jáger 2, Major 1. Csere: Domján, Murányi, Góth 1, Marton 3, Bíró. Edző: Csatáné Balogh Beatrix.

A találkozót nagyon jól kezdte a házigazda, amely nagy tempót diktálva játszott. A félidő közepére összeállt az EKK védekezése, és támadásokban is jó megoldásokat választottak, hét gólról háromra csökkentve a hátrányukat. A félidő végén ismét a házigazda volt pontosabb, és ez ötgólos különbséget eredményezett (18-13). A második félidő elején beragadtak az egerszegiek, és gyorsan 9 gólra nőtt a különbség. A folytatásban még egy keveset rátettek a hazaiak, és végül 12 gólos különbséggel megnyerték a mérkőzést.

NB II. Délnyugati csoport, férfiak:

Satelit Somogytarnóca–Tungsram SE

Nagykanizsa 20-38 (5-21)

Szigetvár, zárt kapuk mögött. Jv.: Antal, Antalné.

Tungsram: Szabó M. – Kisgéczi 6, Vadász 1, Széles 2, Kiss G. 4, Balogh P. 8, Kiss L. 5. Csere: Kozics 1, Szabó G., Szólák, Hári 2. Játékos-edző: Csalló Ádám.

A listavezető kanizsai férfi kézisek az NB II. Délnyugati csoportjának tizenegyedik helyén álló tarnócai Satelithez látogattak – Szigetvárra. 3-1-es gyors vezetésük után 9-1-ig még inkább felpörögtek a nagykanizsaiak, de lett még egy ugyanilyen nagy sorozata Csalló Ádám legénységének, hiszen a félidő zárásaként is tudtak egy 6-0-s etapot produkálni. Az elsőben el is dőlt a találkozó, ugyanakkor a második játékrész már valamivel kiegyenlítettebb lett. A Tungsram sikere egy percig nem forgott veszélyben, s ezzel újabb fontos két pontot szerzett, és tartja is vezető helyét a tabellán.

Jók: Balogh P., Kisgéczi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában