Zala megyében öt helyszínen

2021.03.09. 07:00

A tervek szerint idén is lesz Mozdulj, Balaton!

Minden eddiginél több, 35 település 41 strandja csatlakozott az idei Mozdulj, Balaton! programsorozathoz. Zalában Keszthely, Vonyarcvashegy, Balatongyörök és Gyenesdiás is helyszín lesz, utóbbi duplán, a Játékstranddal és a Lidóval.

Péter B. Árpád

Pályán a balatongyöröki Vass Judit–Hansmann Máté strandröplabdapáros 2020-ban

Fotó: ZH-Archívum/Góth Imre

A Mozdulj, Balaton! elnevezésű szabadidő­sport-rendez­vénysorozat 2004-ben indult, és hamar rendkívül népszerű lett a tó körüli településeken. A főszezonban a részt vevő strandok általában kilenc alkalommal kínálnak mozgalmas programokat, lehetőségeket, a vízi tornától a kispályás focin, a strandröplabdán és -kézilabdán át a lábteniszig.

Pályán a balatongyöröki Vass Judit–Hansmann Máté strandröplabdapáros 2020-ban

A záró sporttalálkozót tavaly Vonyarcvashegyen rendezték, ahol Zala, Somogy és Veszprém megyei strandok csapatai mérték össze erejüket, tudásukat kispályás fociban, strandröplabdában és streetballban. A Balaton legsportosabb települése címet, immár hatodszor, Ábrahámhegy nyerte el Balatonfüred és Keszthely előtt.

A sorozatot a tervek szerint idén is megrendezik. A Balaton Fejlesztési Tanács már elfogadta a 18,1 millió forintos költségvetést, amely az Emberi Erőforrások Minisztériumának, a BFT-nek és a részt vevő önkormányzatoknak a támogatására épül.

A szervezők tájékoztatása szerint ezúttal 35 település 41 strandja kínál majd július és augusztus szombatjain szervezett sportprogramokat; Zalában öt helyszín lesz, s remélhetőleg a járvány ebbe már nem szól bele.

A hivatalos adatok szerint tavaly több mint 31 ezer résztvevő regisztrált a sorozatra, a legnépszerűbb strandi mozgásforma a röplabda és a foci mellett a vízi játékok sora volt, de sokan választották az asztaliteniszt, a lábtengót és az új őrületet, a teqballt is.

Közben a szervezőbizottság a Mozdulj, Balaton! honlapján arról adott tájékoztatást, hogy méltósággal viselt, súlyos betegség után, életének 76. évében elhunyt Bartsch János, a szabadidős nyári sorozat szülőatyja és programigazgatója. A sportvezetőt és -szervezőt a Balatont akkor fenyegető katasztrofális vízszintcsökkenés inspirálta arra, hogy megszervezze a sportolás lehetőségét a fövenyes, homokos partokon. Az első esztendőben 9, egy évvel később már további 11 település csatlakozott, idén pedig 35 városban és községben írják tovább a sikertörténetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában