Nagyon biztosan

2021.03.10. 18:53

A Kanizsai Vadmacskák edzőmeccsé tették a bajnokit

A Kanizsai Vadmacskák SE a női kosarasok Amatőr NB I.-es ligájában a BEAC Újbuda II. együttesét fogadta, és az idénybeli pontcsúcsukat produkálva nyertek biztosan Gábor Erzsébet tanítványai.

Kühne László

Baa Dominika (fehérben) kimagaslóan játszott, amit 40 dobott pontja is mutat

Fotó: Gergely Szilárd

Kanizsai Vadmacskák SE – BEAC Újbuda II. 117-66 (38-14, 33-15, 26-16, 20-21)

Nagykanizsa, zárt kapuk mögött. Jv.: Németh S., Szabó T.

Kanizsa: Baa 40/6, Jurkó 18, Zsámár P. 14, Budai 21, Füredi 15/9. Csere: Szórád 3, Csuha, Horváth L. 4, Bánhegyi D. 2. Edző: Gábor Erzsébet.

Majd' négy és fél hónapja a kanizsaiak huszonöt ponttal nyertek a fővárosi egyetemisták ellen, de a két együttes tabellaszomszéd volt a 18. fordulót követően a bajnokságban. Az első percekben a budapestiek még Baa Dominikáék nyomában maradtak. Füredi Linda hármasától kezdve azonban a Vadmacskák már igazán ellépett ellenfelétől. Már az első tíz percben húsz pont fölé kúszott a különbség, és a tendencia a következő etapban sem változott.

Baa Dominika (fehérben) kimagaslóan játszott, amit 40 dobott pontja is mutat
Fotó: Gergely Szilárd

A nagyszünet után gyorsan ötvenpontosra nőtt az előny, melyhez a hazai játékosok közül gyakorlatilag mindenki hozzátette a maga pontjait, a találkozó pedig lényegében egy edzőmeccsé alakult. Az utolsó felvonásban mindkét oldalon estek a kosarak, a KVSE a meccs 106-49-es részeredményénél „maxolta ki” a legnagyobb különbséget, a 34. percben. Így áll jelenleg a Kanizsa a tizenegyedik, míg az BEAC Újbuda a tizenkettedik helyen.

Gábor Erzsébet: „A védekezésben kitalált elgondolásunk, hogy zónával kezdjük, jól sikerült. Nagyon sok labdát szereztünk belőle és le tudtuk indítani az ellenfelet. A palánk alatt a centerek támadásban, védekezésben megoldották a feladataikat.”

Jók: az egész kanizsai csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában