pazar találatok

2021.01.24. 20:00

Ponttal térhet haza a ZTE FC

A labdarúgó NB I 17. fordulójának zárómérkőzésén lépett pályára a ZTE FC együttese, amely a Budapest Honvéd vendége volt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, hiszen a kispestiek továbbra sem saját otthonukban futballoznak.

Kerkai Attila

Fotó: Szekeres Péter

Budapest Honvéd – ZTE FC 2-2 (1-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapuk mellett. Jv.: Solymosi (Georgiu, Szert).

Bp. Honvéd: Tujvel – Batik, Kamber, Lovric – Szendrei, Gazdag (Nagy G., 83.), Hidi, Zsótér (Bocskay, 64.), Tamás K. – Traoré, Balogh (Bőle, 71.). Vezetőedző: Pisont István.

ZTE FC: Demjén – Lesjak, Szépe, Bobál D. – Bedi, Favorov (Futács, 46.), Sankovic, Tajti, Szánthó (Gergényi, 93.)- Könyves (Babati, 56.), Zimonyi (Koszta, 71.). Vezetőedző: Boér Gábor.

Gólszerzők: Hidi (27.), Gazdag (77. – 11-esből), illetve Szépe (67.), Bedi (74.).

Sárga lap: Kamber (26.), Batik (57.), Bőle (79,), Lovric (80.), illetve Szánthó (58.).

Zimonyi Dávid hagyja faképnél a honvédosokat a vasárnapi találkozón
Fotó: Szekeres Péter
Fehér szerelésben a zetés Tajti Mátyás és Bedi Bence, akik a kispesti Szendrei Norbertet igyekeznek zavarba hozni Fotó: Szekeres Péter

A tavaszi nyitány kapcsán talán még egy őszi emlék járhatott eszükbe az egerszegi futballistáknak, hiszen a legutóbbi, a Hidegkuti stadionban tett látogatása igazán jól sikerült. Igaz, akkor az MTK vendégeként járt itt Boér Gábor együttese és győzött 3-0-ra.

Mindkét csapat erősített a téli szünetben, de az újonnan érkezők közül senki nem kapott helyet a kezdőkben. A ZTE egy teljesen új kivitelű mezben futott ki a pályára, hiszen az új kabalafigura is feltűnt a dresszen. A 12. percben a ZTE előtt mindjárt két nagy gólszerzési lehetőség is adódott. Előbb Könyves elől mentett a kaputól 12 méterre szögletre Kamber, majd a beadás után Favorov 18 méterről valamivel fölé. Az egerszegiek a jól megszokott letámadással igyekeztek zavart kelteni a Honvéd soraiban, és újdonságként kellett elkönyvelni, hogy Bedi Bence, a ZTE FC középpályása ezúttal a jobb oldalon kapott helyet. Az egerszegiek a középpályán szereztek több labdát, de aztán a 27. percben a házigazda az egerszegiek bal oldalát bontotta meg, majd a kipattanó labdát immár középről Hidi lőtte el és 23 méterről óriási gólt lőtt a bal felső sarokba, 1-0. Érdekes volt, hogy Bedi ezt követően elfoglalta a helyét a megszokott bal oldalon és az egerszegiek továbbra is többet kezdeményeztek.

Fotó: Szekeres Péter
Fotó: Szekeres Péter

Boér Gábor a második félidőre pályára küldte azt a Futács Márkót, akit nemrég igazoltak a Fehérvártól. Mindjárt egy nagy ZTE-helyzettel kezdődött a második 45 perc, amikor Szánthó tiszta gólhelyzetbe került, de Kamber keményen odalépett, így a zalai fiú lövését elkapta Tujvel. Egerszegi oldalon büntetőt reklamáltak és volt is benne valami. Az 51. percben Bobál fejesét csípte el a gólvonalon a hazaiak kapusa, és újabb támadót küldött Boér Gábor a pályára Babati Benjamin személyében. Az egerszegiek jobban futballoztak, és a 67. percben egyenlítettek. Szánthó szabadrúgását nem tudta megfogni Tujvel, a kipattanót Zimonyi adta középre, ahol érkezett Szépe és őrzője mellett sodorta combbal a kapuba a labdát, 1-1. Érett a ZTE gólja, hiszen sokat tett érte, és ebben a még a győzelem is benne volt – persze mindkét oldalon. Bőle Lukács bemutatkozott a Honvédben, aki az előző szezonban a ZTE-t erősítette, de nem rá kellet figyelni. A 74. percben Koszta ugratta ki a bal oldalon, a középpályás éles szögből, 12 méterről mesteriek lőtte ki a bal felső sarkot, 1-2. De nem sokáig vezethetett a zalai csapat. A 77. percben Sankovic belépője Gazdaggal szemben volt szabálytalan, a megítélt büntetőt Gazdag belőtte, 2-2. Izgalmas hajrá ígérkezett, hiszen felpörgött a mérkőzés, és azt kell mondani, hogy a ZTE-n érződött inkább, hogy meg akarja nyerni a meccset, míg a hazaiak mintha már kihúzták volna a döntetlent.

Fotó: Szekeres Péter
Fotó: Szekeres Péter

A ZTE ponttal térhet haza, de több volt ebben a meccsben....

Pisont István:Nyerni szerettünk volna, ezért nem vagyok elégedett, és a játékkal sem. Pontatlanok voltunk, ami nem jellemző ránk. A vezetés jó alapot adhatott volna, de inkább minket nyomasztott. Az ellenfél jól járatta a labdát, így örülnünk kell a döntetlennek.”

Boér Gábor:Csalódottak lehetünk, hogy csak egy pontot szereztünk. A második félidőben a hátrány ellenére bátrabban futballoztunk, igaz, át is alakítottuk a csapatot. Végig a mi akaratunk érvényesült, sajnálom, hogy nem tudtuk megtartani az előnyt.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában