Nem lesz középszakasz

2021.01.27. 20:39

A férfi kosárlabda-élvonalban módosul a megrendezés

Ahogy az várható volt, és keddi számunkban már utalást tettünk rá, a Magyar Kosárlabdázók Szövetsége módosított a férfi élvonal versenykiírásán. Nem lesz középszakasz, de a magyar kupa nyolcas döntőit megrendezik – tájékoztatott Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára.

Kerkai Attila

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Pezzetta Umberto

Az MKOSZ elnöksége a legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy a középszakaszt a férfiaknál a korábban tervezett formában nem bonyolítják le, hanem az első nyolc csapat rájátszásával folytatódik a bajnokság. Ugyanakkor az MKOSZ-versenyiroda és -versenybizottság arra kapott felhatalmazást, hogy az alapszakaszban hátrébb záró – 9–14. helyezett – együttesek számára új bajnoki rendszert dolgozzon ki, „ami egyensúlyt teremt a csapatok foglalkoztatásában, a mérkőzésekkel kapcsolatos érdeklődés fenntartásában”.

Szabó Zsolt, a ZTE KK csapatkapitánya és társai is várják, merre lesz az „irány”…
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A mostani fejlemény nem újdonság a csapatok számára, amit Bodnár Péter is jelzett, hiszen ismertek voltak a bajnokság elején tapasztalt nehézségek. Magyarul számítani lehetett rá, hogy módosul a lebonyolítás is.

Ami zalai szempontból érdekes, hogy a Zalakerámia-ZTE KK együttesét is érintik ezek a döntések. A jelenlegi állás szerint a ZTE KK nem lesz ott a kupadöntőben, és valószínűleg a 9–14. helyért zajló csatározásokban lesz majd érintett.

Hogy miként zajlanak majd a későbbiek, erről nincs még pontos információ, illetve ez van még kidolgozás alatt. Elképzelhető, hogy a csapatok (9–14. helyezettek) magukkal viszik az addigi eredményeiket, és úgy folytatják, vagy esetleg az alapszakasz után a helyezéseiknek megfelelően „bónuszpontokat” kapnak, és újabb oda-vissza vágót rendeznek közöttük a végső sorrend eldöntéséért. A rájátszásban érdekelteknél elképzelhető, hogy az 1–4. és az 5–8. helyezésekről is külön párharcok döntenek majd.

Ami a női bajnokságot illeti, ott eleve nem volt középszakasz tervezve, így a hölgyeknél az eredeti elképzelések szerint fejeződik be a pontvadászat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában