Megérdemelt siker

2020.12.12. 20:13

Ismét működött a Heinrich-mágia: a ZTE KK hosszabbításos győzelme Kaposváron

A férfi kosárlabda élvonal 4. fordulójába kiírt meccset játszottak le tegnap Kaposváron. A vendég az edzőváltás közben lévő Zalakerámia-ZTE KK volt, melyet átmeneti jelleggel Heinrich Róbert irányított. Ő pedig az év eleji hasonló, oroszlányi beugrás után ismét győzelemre vezette a kék-fehéreket.

Varga Andor

Volt, hogy Vuko három védő közt is megtalálta a megfelelő megoldást

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Kaposvári KK – Zalakerámia-ZTE KK 69-76 (13-15, 25-20, 18-15, 10-16, 3-10)

Kaposvár Aréna, zárt kapuk mögött. Jv.: Földházi, Nyilas, Kovács N.

KKK: Rivers 17/6, Curry 15/6, Jukic 8, Krnjajski 4, Hendlein 11/3. Csere: Bogdán 5/3, Milisavljevic 7, Révész 3, Takács. Vezetőedző: Fekete Ádám.

ZTE: Duren 23/6, Bonifert 3/3, Delas 13, Gleen 8, Vuko 13/3. Csere: Plézer 3, Ahmed 3/3, Szabó 10, Polster, Simon. Megbízott vezetőedző: Heinrich Róbert.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

A 4. percben, Bonifert triplája után vezetett először a meccsen a ZTE (4-7), két perccel később pedig a vendégek valamennyi kezdőjátékosának volt már egy-egy kosara (9-11). A meglehetősen pontszegény első negyedben ez az eredmény egészen a 9. percig nem változott – ekkor a hazaiak egyenlítettek. A zalaiak elszántságával és védekezésével nem volt probléma, némi meglepetést keltett ugyanakkor, hogy Szabó csak harmadik csereként szállt be – igaz, már a 8. percben pályán volt. A ZTE által kis különbséggel megnyert első negyedben a vendégek részéről Vuko 6 ponttal „gólkirály” tudott lenni, köszönhetően nagyban 4 hibátlan büntetőjének. A horvát légiós remek, 2+1-es akcióval kezdte a második játékrészt is, a Kaposvár azonban sebességet váltott (14. p.: 23-18). A vendégek játékában azonban nem következett olyan hullámvölgy, mint a szezon korábbi meccsein rendre, egy-egy jobban sikerült negyed után (17. p.: 28-29). A hazaiak igen pontatlanul dobták a büntetőket (8 kísérletből 3 találat 17 perc alatt), Hendlein utolsó másodpercekben szerzett triplájának köszönhetően tudtak vezetéssel az öltözőbe vonulni (38-35).

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Curry triplával nyitotta a második félidőt, de Duren rövidesen válaszolt, így folytatódott a fej-fej melletti küzdelem (24. p.: 43-43). A 26. percre 49-43-as előnyt szerzett a Kaposvár, majd az egyébként sok technikai hibát elkövető Ahmed triplája után felzárkózott a ZTE (49-48), aztán ismét a hazaiak percei következtek (56-48). A játékrészben az utolsó szó ezúttal az időkérés után középtávolit dobó Duren-é volt, ám ettől még a hazaiak kezdhették előnnyel a záró játékrészt (56-50). Melyben a meccs képe nem változott alapvetően: felállt védelem ellen mindkét csapat hosszan támadott, illetve pontatlanul dobott, és a ZTE tartotta magát (36. p.: 62-60). Igazán kontraproduktiv hazai időkérés után, Duren pontjaival ismét vezetett a ZTE (38. p.: 62-64), amire nem jöhetett más, mint újabb játékmegszakítás a hazai kispadról. A végére egylabdássá vált a találkozó: az utolsó 24 másodpercbe mindkét részről belefért még egy-egy időkérés, pont azonban nem született, pedig Duren kezében ott volt a zalai győzelem, középtávolról elengedett labdája azonban kiperdült a gyűrűről.

Volt, hogy Vuko három védő közt is megtalálta a megfelelő megoldást
Fotó: Bálizs Zsuzsa

Következett hát a hosszabbítás, amiben az volt a jó hír, hogy egyetlen szezonbeli győzelmét ráadás után aratta a ZTE. És a zalai csapat ebben a műfajban ismét bizonyított: jól védekezett, a túloldalon pedig Duren és Dellas pontjaival nyerő helyzetbe hozta magát (44. p.: 66-72). A hátra lévő másfél percben mindkét edző kikért még egy-egy időt – kosár sem esett sokkal több. A ZTE KK pedig győzött, és összeszedett játékáért mindenképp meg is érdemelte ezt a sikert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában