csereként beállva hozott új lendületet a ZTE támadója

2020.11.13. 11:35

„Könyves szép helyet csinált neki” – Nézd vissza Szoboszlai mindent eldöntő gólját!

Ezzel a sikerrel a magyar labdarúgó-válogatott története során negyedszer kijutott az Európa-bajnokságra.

zaol.hu

Fotó: jelenet a videóból

Mint arról korábban beszámoltunk, csütörtök este a magyar labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte Izland együttesét a Puskás Arénában.

A magyar válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a Magyarország – Izland labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés végén a Puskás Arénában 2020. november 12-én. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A vendégek még a 11. percben szereztek vezetést Gylfi Sigurdsson által (0-1). A 88. percben azonban egyenlített hazánk válogatottja: a labda a csereként beálló Loic Nego elé pattant, aki élt a lehetőséggel (1-1)!

Lendületben maradt a magyar csapat. Szoboszlai Dominik indult meg a kapu felé, ekkor már bőven a pályán tartózkodott a ZTE FC támadója, Könyves Norbert is, aki Szalai Ádámot váltotta a 83. percben. Ahogy a közvetítés során Hajdú B. István fogalmazott: „Könyves szép helyet csinált neki„.

A 92. percben Szoboszlai a tizenhatos elől, középről, jobbal a bal alsóba lőtte a labdát – ezzel a találattal jutott ki az Európa-bajnokságra a magyar válogatott.

Éld át újra!

https://streamable.com/ztclc8

Kapcsolódó cikk:

https://www.zaol.hu/sport/hazai-sport/szoboszlai-20-meterig-vezettem-onnan-mar-csak-elrugom-4674499/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában