Csapatok értékes helyezései

2020.10.01. 20:00

A ZVE és az NTE1866 vívói is lezárták a hosszúra nyúlt előző szezont

Zalaegerszeg A vívóknál  folytatódott az országos bajnokságok tavasszal félbeszakadt sorozata: legutóbb az újonc, majd a serdülő korosztály legjobbjai csaptak össze a páston.

Kerkai Attila

A serdülők Fotó: ZVE

Az újonckorú tőrözőket az UTE vívócsarnoka várta, ahová a ZVE nyolc sportolója utazott el. Közülük csupán ketten versenyeztek a saját korcsoportjukban, ugyanis hatan még a fiatalabb korosztály képviselőiként vették fel a harcot az idősebbek között. A ZVE tőrözői közül az egyéni versenyben a legjobb eredményt Moór Sámuel érte el, aki 12. helyen végzett a népes mezőnyben. A leányoknál Simon Borbála jutott a legtovább, ő a 18. helyen zárt. Csapatban a ZVE a lányoknál (Makaró Hanna, Simon Borbála, Habuczki Vanda, Goldfinger Blanka) a 8., míg a fiúknál (Szabó Bence, Benedek Csongor, Szabó Bálint, Moór Sámuel) a 7. helyen végzett.

A serdülők vetélkedése a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban zajlott és ez volt az előző szezon utolsó korosztályos bajnoksága. A ZVE tőrözői közül az egyéni versenyben a 24. helyen végzett Bagosi Bendegúz. A csapatversenyben a ZVE (Bagosi Bendegúz, Moór Sámuel, Benedek Csongor) a hetedik helyen végzett.

A serdülők Fotó: ZVE

A Nagykanizsai Torna Egylet 1866 kardozói közül gyermek korosztályban Kiss Dorottya a 18. helyen végzett, az NTE 1866 csapata (Kiss Dorottya, Dombai Zóra, Bárdosi Luca Panna) 9. lett. A fiú kardozóknál 26. lett Nagy Zsombor, 27. Bander László, a csapat (Nagy Zsombor, Bander László, Niklesz Barnabás, Musits Márk) a 8. helyre futott be.

Az újonc korosztályú tőrözők edzőikkel Fotó: ZVE

Az újonc korosztályban a leány kardozóknál a 29. helyen végzett Kiss Dorottya, az NTE csapata (Kiss Dorottya, Bóna Hanna, Bárdosi Luca Panna, Dombai Zóra) a 9. helyen zárt. A fiúk csapatversenyében hetedikként zárt az NTE 1866 I. csapata, Nagy Zsombor, Pogány Péter, Tolnai Tóth Zétény összeállításban.

A serdülők ob-n a legjobb kanizsai eredményt az NTE fiúegyüttese (Tóth Regős Bence, Pogány Péter, Tolnai Tóth Zétény) szállította, amely a 8. helyen végzett.

A Nagykanizsai Torna Egylet 1866 serdülő kardozói nyolcadik helyezést
értek el a fővárosi ob-n Fotó: NTE 1866

A serdülők bajnokságával egyben lezárult a hosszúra nyúlt 2019/2020-as versenyszezon a vívóknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában