Koronavírus Zalában

2020.10.05. 13:03

A ZTE KK-val vívott korábbi edzőmeccs miatt a Falco is karanténba került – Frissítve

Szinte biztosan nem kezdi el a bajnokságot októberben a Zalakerámia-ZTE KK NB I. A csoportos férfi kosárlabdacsapata, amelynek tagjait és a szakmai stábot is karanténba tették, miután kiderült, hogy a keret hat játékosa megfertőződött a koronavírussal. Sőt, nemcsak a ZTE KK-t, hanem a címvédő Falco KC Szombathely csapatát is érintette hétfőn ez a rendelkezés, hiszen a két csapat múlt csütörtökön egymás ellen játszott felkészülési mérkőzést.

Kerkai Attila

Simon Kristóf, a ZTE KK kosarasa talál be a múlt csütörtöki mérkőzésen. Akkor senki sem gondolhatta, hogy milyen utóélete lesz ennek a találkozónak

Fotó: Katona Tibor

Korábban már megírtuk, hogy a rajt előtt kötelezően elvégzett koronavírusteszt hat Zalakerámia-ZTE KK játékosnál pozitív eredményt hozott, így a keddre tervezett, Alba Fehérvár elleni találkozó elmarad. A helyzet viszont nem ennyire egyszerű…

Hétfőn délben azt az információt kaptuk, hogy a ZTE KK keretének minden tagja karanténban van, ahogy a szakmai stáb is, hiszen ők érintkeznek a legtöbbet a játékosokkal. Azaz tíz napig biztosan nem lesz meccs, illetve utána sem. Stárics Kornél ügyvezetőt arról kérdeztük, mi lesz a legvalószínűbb forgatókönyv ebben a helyzetben, de nem túl derűs képet festett fel.

– Hat játékosnál hozott pozitív eredményt a teszt, így a keret létszáma nyolc, hadra fogható játékos alá csökkent, így automatikusan halasztódott a keddre tervezett mérkőzésünk – kezdte tájékoztatását Stárics Kornél, aki persze azt is hozzátette ehhez: az elmúlt szombatra kiírt PVSK elleni találkozójuk pedig a pécsieknél tapasztalt koronavírus-fertőzés miatt maradt el. – Első körben mindenki tíznapos karanténba került, ez alatt nem lesznek edzések sem. Utána már igen, csakhogy a hat fertőzött játékosnak majd negatív tesztet kell produkálni, és ezt követően további négy hétig nem kapnak engedélyt a játékra, így továbbra sem lesz nyolc bevethető játékosunk. Gyakorlatilag októberben nem lesz mérkőzésünk, ez szinte biztosan kijelenthető már. A PVSK is hasonló cipőben van, de ők lassan már játszhatnak, hiszen náluk előbb kiderültek ezek a pozitív esetek.

Simon Kristóf, a ZTE KK kosarasa talál be a múlt csütörtöki mérkőzésen. Akkor senki sem gondolhatta, hogy milyen utóélete lesz ennek a találkozónak
Fotó: Katona Tibor

A ZTE KK pedig „magával rántotta” a címvédő Falco KC Szombathely együttesét is, hiszen a két együttes múlt csütörtökön egymás ellen játszott felkészülési mérkőzést. A járványügyi előírásoknak megfelelően a vasiak karanténja a találkozó után elkezdődött múlt csütörtökön, de a szerdára kiírt, Paks elleni mérkőzés biztosan elmarad – tudatta hétfőn délben a Falco KC honlapja.

Ám vissza Zalaegerszegre. A másik megyeszékhelyi élvonalbeli együttesnél, a ZTE NKK csapatánál elvégzett, bajnokság előtti teszt mindenkinél negatív eredményt hozott, amit csak amiatt említünk meg, mert a két csapat ugyanabban a csarnokban edz és készül nap mint nap. A ZTE NKK-t nem érinti a jelenlegi helyzet, azaz szerdán a BEAC elleni hazai találkozóját megrendezheti. Az pedig, hogy mennyire lepődtek meg a Zalakerámia-ZTE KK-nál az eredményen, Stárics Kornél válaszából kiderül.

– Teljes mértékben meglepett bennünket az eredmény, hiszen meg voltunk róla győződve, hogy negatív lesz minden játékos tesztje, ahogy két nappal korábban a női csapat játékosainál – mondta az ügyvezető. – Csak októberben kilenc mérkőzésünk lett volna, amit nem tudunk lejátszani, így nagy hátrányba kerülhetünk. Annyit szeretnék még ehhez hozzátenni: a hat játékos, akinél pozitív lett az eredmény, jól van.

A képen Stárics Kornél kezében a pozitív teszteredményt produkált csapattagok névsora
Fotó: Pezzetta Umberto

Ezt követően, már a késő délutáni órákban Stárics Kornél egy új fejleményről számolt be.

– A népegészségügyi központtól kapott tájékoztatás szerint csak azoknak a játékosainknak kell teljes karanténban lenni, akik pozitív tesztet produkáltak. A negatív tesztet adók korlátozottan, a lakóhely és a sportcsarnok között közlekedhetnek, a szakmai stáb tagjai ugyancsak.

A megfertőzöttek között van magyar és külföldi kosaras is, de a klub nem kívánta megnevezni őket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában