Zalai fiatalok érmei

2020.10.21. 19:24

A birkózóknál régiós bajnokságok helyettesítik az ob-t

Tatabányán rendezték meg a diák I. (2007–2008) korosztály kötöttfogású, illetve a diák II. (2009–2010) szabadfogású birkózó bajnokságát. Az idei évben a járványhelyzet miatt e két korosztálynak nem rendeznek magyar bajnokságot.

Kerkai Attila

A zalai érmesek a tatabányai verseny után. Középen Gerencsér Zoltán, a ZBSE edzője Fotó: A szerző

Versenyzési lehetőséget viszont adni kellett a fiataloknak, így a Magyar Birkózó Szövetség az országot három régióra osztotta (Dunántúl, Kelet, Budapest). Zalából értelemszerűen a Zalaegerszegi Birkózó SE és a Kanizsai BSE a dunántúli régió eseményén vett részt, és a zalai fiatalok számos érmet szereztek.

A zalai érmesek a tatabányai verseny után. Középen Gerencsér Zoltán, a ZBSE edzője Fotó: A szerző

Eredmények. Diák I. (kötöttfogás). 46 kg: 3. Lakatos Kevin (Kanizsa BSE), 5. Kerti Atilla. 54 kg: 1. Henczi Benjámin. 58 kg: 1. Varga Zalán, 3. Henczi Marcell. Diák II. (szabadfogás). 35 kg: 3. Koltai László, 5. Molnár Alex. 42 kg: 2. Varga Nimród, 3. Prok Milán. 50 kg: 2. Bartáky Ben­degúz. (A külön nem jelöltek valamennyien a Zalaegerszegi BSE sportolói).

Edzők: Berzicza Ferenc, Gerencsér Zoltán, Gerencsér Roland (ZBSE) Szatmári Zsolt, Farkas András (Kanizsai BSE).

A serdülők (2005–2006) Miskolcon versenyeztek országos viadalon, és nekik sem rendeznek idén hivatalosan magyar bajnokságot. Ezen a viadalon is indultak a ZBSE és a Kanizsa BSE birkózói.

Eredmények. Kötöttfogás. 57 kg: 4. Gyarmati Balázs (ZBSE). Szabadfogás. 57 kg: 5. Gyarmati Balázs (ZBSE) 75 kg: 3. Pőcze Bence (Kanizsai BSE), 5. Balazsin Zdenkó (Kanizsa).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában