szeniorbajnokság

2020.09.01. 18:43

Tenisz Keszthelyen: várják a 90 évnél idősebbeket is

A hétvégén harmincöt év feletti teniszezőket várt a Helikon TC és a SUN TC a város első szeniorbajnokságán.

Góth Imre

Holló János és Román Ferenc a 70 év alatti kategóriában keszthelyi házi döntőt vívott – utóbbi győzelmével

Fotó: Góth Imre

Az elmúlt négy évtizedben mindig így nyár végén rendezték meg hazánk legrangosabb nemzetközi szenior teniszversenyét a Balaton-partján. Idén, a vírushelyzetben a nemzetközi szövetség ezt a seregszemlét sem engedélyezte, a két keszthelyi klub azonban gondoskodott róla, hogy a hazai szeniorok ne maradjanak játék nélkül. Az érdeklődés azt mutatta, hogy nem gondolkoztak rosszul, hiszen Keszthely Város Szenior Bajnokságának mezőnye közel 60 főből állt.

A verseny újdonságát egy magyar fejlesztés jelentette, melynek segítségével az interneten bárki, akár odahaza is követhette a mérkőzéseket.

Holló János és Román Ferenc a 70 év alatti kategóriában keszthelyi házi döntőt vívott – utóbbi győzelmével Fotó: Góth Imre

– A legrangosabb hazai szenior rendezvény a keszthelyi Lénárt László emlékverseny, amit a jövőben is szeretnénk megrendezni – mondta a bajnokság megnyitóján Erdei Csaba, a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) Veterán Bizottságának nemrég hivatalba lépett elnöke. – De úgy vélem, kell legyen folytatása ennek a kettes kategóriába sorolt viadalnak is, amin a terveink szerint jövőre 35 helyett már 30 év lesz az alsó korhatár, a felsőt pedig 85-ről kitoljuk 90 fölé. Szerencsére egyre többen érik meg jó egészségben ezt a szép kort.

Az MTSZ-nél nemrég lezajlott tisztújítás keretében hivatalba lépett veterán elnök elmondta még: azért küzdenek, hogy eljussanak az egyesületekhez a források, amelyekkel az állam támogatja a sportágat. Szeretnék szélesíteni az alapokat és erősíteni az átláthatóságot. Kiemelte: a taós sportágakkal nehéz versenyezni, de a szövetség igyekszik segíteni, hogy a gyerekek havi pár ezer forintból meg tudjanak tanulni teniszezni.

A versenyzőket Nagy Bálint, Keszthely polgármestere is köszöntötte a megnyitón:

– Nagy öröm, hogy a városban ismét sorra kerül egy szeniorverseny. Keszthely életében nagyon fontos szerepet játszik a sportág, társadalmi értékénél fogva. Bízom benne, hogy a klubokkal karöltve jövőre a Lénárt László emlékverseny mellett további viadalokat is tudunk rendezni.

Dobogós keszthelyiek. Nők, egyéni, 75 év alattiak: 1. Döbrei Éva. Férfiak, 50: 1. Erdei Csaba, 2. Váry Zoltán. 65: Erdei Ferenc. 2. Pázmándy József. 55: 1. Eke László. 60: 1. Sákovics Péter. 70: 1. Román Ferenc, 2. Holló János, 3. Mészáros László. 75: 1. Homródy Péter. 80: 1. Hankó Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában