Bajnoki nyüzsgés

2020.09.11. 19:44

Tájfutók lepik el az egerszegi utcákat

Talán soha nem látott tájfutó versenyt rendeznek a hétvégén a zalai megyeszékhelyen, amely szombaton és vasárnap ad otthont a rövidtávú és sprint, valamint váltó országos bajnokságnak.

Kerkai Attila

A képen Takács Ticián (ZTC) egy korábbi viadalon, ugyancsak utcai környezetben. Tavaly ő a juniorok között 5. lett az ob-n

Fotó: ZTC

Az eseményről a szervezők a hét elején már tartottak egy sajtótájékoztatót, ám egy nappal a nyitány előtt arra kértük a rendező Trio Egerszeg-ZTC elnökét, egyben a verseny főszervezőjét, Fehér Ferencet, hogy néhány mondattal egészítse ki a korábban elhangzottakat. Már csak amiatt is, hiszen a hétvégén a város lakói az egerszegi utcákon is találkozhatnak majd a viadal résztvevőivel. Az országos bajnokság a városban zajlik majd, így forgalomlassítás, illetve a belvárosban szombaton 13 és 19 óra között teljes útzár lesz az érintett utcákban.

A képen Takács Ticián (ZTC) egy korábbi viadalon, ugyancsak utcai környezetben. Tavaly ő a juniorok között 5. lett az ob-n
Fotó: ZTC

– Az egyéni versenyre 1075-en neveztek, míg a váltó bajnokságra összesen 214 csapat jelentkezett, ami újabb 700 főt takar – hallottuk Fehér Ferenctől pénteken. – Sokak számára talán furcsa lehet, hogy a városban rendeznek táj­futó bajnokságot, ám a világban már néhány éve ugyanígy zajlik a rövidtávú és a sprinttávú versenyek szervezése. Egészen más tájékozódási formát jelent, ráadásul pörgős versenyről van szó, hiszen a leghosszabb táv is csak 4 km. A sportágvezetőnek célja egyértelmű volt, hogy még közelebb hozza az emberekhez a tájékozódásifutó-sportágat, és egyben népszerűsítse azt.

A számokból kiindulva rendkívül sok vendég érkezik Zalaegerszegre, valamint versenyző is, de mi volt a szándéka ezzel a Trio-Egerszeg ZTC-nek, s miért vállalta fel ezt a nem kis szervezőmunkát igénylő feladatot?

– Úgy gondoltuk, remek kihívás lesz ez az egyesületnek – válaszolta Fehér Ferenc. – Az célunk volt, hogy Zalaegerszegre hozzuk a tájfutó társadalmat, hogy ismerjék meg a várost, és persze a két egerszegi egyesület a Trio-Egerszeg ZTC és a Göcsej KTFE is élvezze a hazai terep előnyét. A két egyesületből 120 nevező van a mezőnyben. Vannak érem­esélyeseink, de persze majd minden a pályán dől el.

Fehér Ferenc azt még elmondta, egyben türelmet is kér a város lakosságától, hiszen a két nap során a közlekedésben lesznek forgalomlassítások – ez elsősorban szombaton a Kertvárost és a Landorhegyet érinti, illetve szombat délután 13 és 19 óra között a belvárosi utcák lesznek lezárva, ugyanis a viadal útvonala erre halad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában