Meglovagolnák ezt a mostani hullámot

2020.09.25. 20:00

NB I.: a ZTE FC szombaton este a Diósgyőrt fogadja

Kéthetes szünetet követően folytatódik a labdarúgó NB I. sorozata, és az 5. forduló keretében a ZTE FC együttese hazai pályán rangadónak is beillő találkozót játszik a DVTK együttesével. A szombaton 19.30 órakor kezdődő mérkőzés előtt Boér Gábor, a ZTE FC vezetőedzője bizakodó, és szeretné azt a hullámot meglovagolni, amire szerinte a csapat rákerült.

Kerkai Attila

Zoran Lesjak (a labdával) visszatérhet a csapatba a szombati találkozón

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Azt a hullámot az MTK elleni idegenbeli siker (3-0) és a Magyar Kupában egy hete aratott 11-0-s győzelem a Mezőkeresztes ellen jelenti. Boér Gábor persze azt gyorsan nyomatékosította, hogy a kupasikert nem szeretné és nem is lehet túlértékelni. Ám nézzük, hogy a szakvezető miként tekint a szombati, rangadónak is beillő találkozó elé. Rangadó, hiszen végignézve a mezőnyön, nem nagyon van még két, hasonló múlttal rendelkező vidéki csapat a jelenlegi élvonalban.

– Két győzelem után érthető, hogy pozitív a hangulat, persze a kupameccsünk könnyebb volt – kezdte Boér Gábor, amikor pénteken beszéltünk vele.

Zoran Lesjak (a labdával) visszatérhet a csapatba a szombati találkozón
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

– Természetesen a kupa is fontos és komolyan vesszük, de nem kellett komolyabban készülnünk rá, hogy továbblépjünk. Idehaza a Diósgyőr ellen természetesen csak a győzelemmel lennék elégedett, és az a cél, hogy fent maradjunk a hullámon, amire rákerültünk.

A ZTE FC a két hete aratott MTK elleni győzelmével ötpontos a bajnokságban, míg a szombati vendég, a DVTK eddig négy pontot gyűjtött, de eggyel kevesebb találkozót játszott. Boér Gábor pedig arra is kíváncsi, hogy mit tudnak idegenben a diósgyőriek…

– A DVTK sorsolása eddig olyan volt, hogy csak hazai pályán szerepeltek, ahol úgy gondolom, hogy mást játszanak, mint idegenben – vélte a zalaiak szakvezetője. – Amit láttunk tőlük, hogy stabilan védekeznek és az ellenfél hibájára várnak. Ugyanakkor megvannak azok a játékosaik, akik el tudnak dönteni mérkőzéseket. Bármily furcsán hangzik, de úgy érzem, hogy most a mi csapatunk előrébb tart mint az övék, hiszen a vártnál gyorsabban álltunk össze.

Boér Gábor szombatra is ugyanazt a támadó szellemű futballt ígéri, mint amit eddig mutattak. Tajti Mátyás továbbra is sérült, Szépe János már edz, de még nem százszázalékos, s ahogy a szakvezető fogalmazott, még nincs abban az állapotban hogy pályára lépjen. Zoran Lesjak eltiltása lejárt, így a horvát védő visszatérhet.

A ZTE FC várható kezdőcsapata: Demjén – Tanasin, Lesjak, Bobál D., Gergényi – Sankovic, Bedi, Koszta, Szánthó – Babati, Könyves.

SZURKOLÓI INFORMÁCIÓK

A ZTE FC jegypénztára szombaton reggel 9 órától már nyitva tart a mérkőzés kezdetéig, és a bejárat előtti jegyautomatából is elővételben válthatók meg a belépők. A ZTE FC tájékoztatása szerint a beléptetés gyorsítása érdekében a regisztrációs bérleteket piros színűre cserélik ki. A cserére a ZTE Shopban, nyitvatartási időben van lehetőségük a regisztrációs bérlettel rendelkezőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában