Lőállásból a dobogóra

2020.09.22. 19:30

Érmes zalai helyezések a sportlövők országos bajnokságán

A Magyar Sportlövő Szövetség szervezésében rendezték meg szeptember közepén a sportlövők 2020. évi országos bajnokságát. A megmérettetésről több érmet is hazahoztak a zalaegerszegi versenyzők.

Fincza Zsuzsa

Zalaegerszegi versenyzők az országos bajnokságon szerzett trófeákkal és oklevelekkel. Balról: Ruzsin Pál, Horváth Orsolya, Havasi Ferenc, Gerencsér Miklós, dr. Dobos Ferenc, dr. Szabó Eszter, Gerencsérné Molnár Gyöngyi, Tóth Brigitta. A képről hiányzik Góra Balázs, Magyar László, Tóth Gyula és Szabó Béla

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Fincza Zsuzsa

– Kicsit szokatlan volt, hogy az éppen a lőállásokban lévő lövészek kivételével a helyszínen mindenkinek szájmaszkot kellett viselnie, de ez a verseny hangulatán, illetve a zalaegerszegi lövők teljesítményén egy fikarcnyit sem rontott, kiváló eredmények születtek – tájékoztatta lapunkat Gerencsér Miklós, a Göcsej Sportlövész Egyesület elnöke, aki például a maga kategóriájában bronzérmet szerzett. – Külön kiemelést érdemel dr. Dobos Ferenc eredménye, aki kiválóan időzítette a formáját, hiszen egyéni csúcsot lőtt a viadalon. Sportpisztollyal 190 köregységet ért el, ami nagyszerű teljesítmény, de ez sajnálatosan „csak” a 4. helyre lett elég. A teljességhez tartozik, hogy az őt megelőző versenyző is 190-et lőtt, de a belső tízesek alapján ő került a 3. helyre. Dicséretet érdemelnek a Göcsej SE hölgy versenyzői (Gerencsérné Molnár Gyöngyi, dr. Szabó Eszter és Tóth Brigitta), akik a csapatversenyben a 2. helyen végeztek. Tóth Brigitta eredménye úgy lett 176 köregység, hogy még csak alig egy hónapja lövi ezt a versenyszámot.

Zalaegerszegi versenyzők az országos bajnokságon szerzett trófeákkal és oklevelekkel. Balról: Ruzsin Pál, Horváth Orsolya, Havasi Ferenc, Gerencsér Miklós, dr. Dobos Ferenc, dr. Szabó Eszter, Gerencsérné Molnár Gyöngyi, Tóth Brigitta. A képről hiányzik Góra Balázs, Magyar László, Tóth Gyula és Szabó Béla Fotó: Fincza Zsuzsa / Zalai Hírlap

Gratulálhattunk Havasi Ferencnek, a ZTE SSK tagjának is, aki ezüstéremmel gazdagította a zalaegerszegiek gyűjteményét. Nagyszerű eredményeket ért el Horváth Orsolya (ZTE SSK) is: annak ellenére, hogy a sportlövészetben nincs jelentős tapasztalata, kétszer is dobogóra állhatott az országos bajnokságon. Sajnálatosan néhány versenyzőnknek technikai problémái akadtak, de fel a fejjel, ők majd jövőre bizonyítanak – mondta.

A zalaegerszegi lövészek jobb egyéni eredményei. Sportpisztoly, felnőtt, férfiak: 4. dr. Dobos Ferenc (Göcsej SE) 190 kör. Nők: 12. Gerencsérné Molnár Gyöngyi (Göcsej SE) 179, 13. Tóth Brigitta (Göcsej SE) 176, 23. dr. Szabó Eszter (Göcsej SE) 155. Sportpisztoly, felnőtt, férfiak, 70+: 4. Ruzsin Pál (PLE) 178. Központi gyújtásos pisztoly, felnőtt, nők: 6. Gerencsérné Molnár Gyöngyi 172. Férfiak: 3. Gerencsér Miklós (Göcsej SE) 182. Férfiak, 70+: 8. Ruzsin Pál PLE 165. Kispuska, nyílt irányzék, 50 m, fekvő, felnőtt, férfi: 10. Havasi Ferenc (ZTE SSK) 264. Nők: 3. Horváth Orsolya (ZTE SKK) 237. Kispuska, nyílt irányzék, 50 m, 3×10 összetett, felnőtt, férfiak: 2. Havasi Ferenc 246. Nők: 2. Horváth Orsolya 237. Standard puska, 50 m, fekvő, felnőtt, férfiak: 10. Havasi Ferenc 283. Nők: 7. Horváth Orsolya 260.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában