A lelátón fegyelem, a pályán elszántság

2020.09.21. 19:35

Az 51. Göcsej Kupán a publikum is vizsgázott

Sok szempontból rendhagyó volt az elmúlt hétvégén a zalai megyeszékhelyen megrendezett 51. Forest Hungary Kosárlabda Göcsej Kupa.

Jóna István

A zetés Tonko Vuko (fehér) küzd a körmendi Oroszi Bencével

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Többek közt azért, mert a korábbi női-férfi erőpróba ezúttal csak az erősebb nem három csapatának részvételével zajlott le, illetve azért is, mert a lelátón helyet foglaló szurkolóknak be kellett tartaniuk több, a koronavírus-járvány miatt életbe léptetett előírást.

A fegyelmezett publikum néhány tagja
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

– A járványhelyzet miatt hozott szabályokat az elején jól kezelte a közönség, az emberek nagyjából be is tartották az előírásokat, aztán az idő előrehaladtával ez a fegyelem valamelyest azért lazult – foglalta össze a tapasztalatokat a szervezők részéről Bodrogi Csaba, a Zala Megyei Kosárlabda Szövetség elnökségi tagja. – Megítélésem szerint a helyzettel való megbarátkozásnak egy folyamatnak kell lennie. Mindenkinek el kell fogadnia, hogy csak a szabályok betartása mellett tudnak meccseket rendezni a csapatok. A szurkolók részéről tudatosságra, fegyelemre és türelemre van szükség annak érdekében, hogy a bajnokságok a terveknek megfelelően elkezdődhessenek októberben.

A zetés Tonko Vuko (fehér) küzd a körmendi Oroszi Bencével
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A Göcsej Kupa három napján három mérkőzést láthattak a szurkolók. A felkészülési időszak során ez volt az első alkalom, hogy a zalaegerszegi drukkerek megnézhették csapatukat. A ZTE KK harcos játékot mutatott, a Sopront jó dobószázalékkal legyőzte (99-85), a szomszédvár Körmendtől hosszabbításban kapott ki (87-99). A közösségi felületeken a szurkolók pozitív, bizakodó kommentekkel illették csapatuk teljesítményét.

– A háromcsapatos lebonyolítás sokkal intenzívebb és fizikálisabb játékra ösztönözte az együtteseket – mondta a játékról Bodrogi Csaba. – Mindhárom találkozó kiegyenlített volt, borzasztó keményen védekeztek a csapatok. Messzemenő következtetéseket nem lehet a látottakból levonni, de annyit megjegyeznék, hogy a ZTE játéka biztató volt.

A szurkolók is láthatják a Falcót

Nem maradnak sokáig meccs nélkül a zalai kosárlabdadrukkerek. Szerdán 19 órakor a Zalakerámia Sportcsarnokban csap össze a Zalakerámia-ZTE KK és a szombathelyi Falco KC – nézők előtt. Ráadásul a találkozó nem egyszerű edzőmeccs lesz, a soproni Krasznai Kupa nyitányát is jelenti. Az emléktorna további két találkozója már a hűség városában következik majd: a házigazda pénteken (18 óra) a ZTE-re, szombaton pedig a Falcóra vár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában