a világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes Bajival szemben

2020.08.08. 20:42

Szűcs Valdó megvédte bajnoki címét 110 gáton

A Zalaszám-ZAC versenyzője, Szűcs Valdó a 110 méteres gátfutásban megvédte magyar bajnoki címét a fővárosban zajló 125. Atlétikai Magyar Bajnokságon.

Varga Andor

Szűcs Valdó

Fotó: nemzetisport.hu

A Lantos Mihály Sportközpontban szombaton és vasárnap zajlik a versengés, melynek első napját léptek rekortánra a gátfutók. A 25 éves Szűcs Valdó ennek során előbb nyerte előfutamát (az egy héttel ezelőtti Budapest Bajnokságon győzelmet érő 13,63 másodperces idejét 5 századdal megjavítva), és jó jel volt, hogy a másik előfutamban legnagyobb riválisa, Baji Balázs nyert, de „csak” 13,96-os idővel.

Szűcs Valdó
Fotó: nemzetisport.hu

Aztán a döntőben a zalai versenyző rontott (13,66), ellenfele pedig javított (13,88), de így is jelentős, több mint két tizedmásodperces különbség maradt köztük Szűcs javára. A ZAC kiválósága tehát magabiztosan védte meg tavalyi elsőségét a sérülésekből visszatérő korábbi világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes Bajival szemben. Előzetesen azt mondta, hogy az elsőséggel akkor lenne maradéktalanul elégedett, ha 13,50 körüli idő társulna a győzelemhez, de látva a különbséget, illetve érezve a tegnapi nagy meleget, talán így sem kell szomorkodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában