Nyolcan maradtak nyeregben 24 órán át

2020.08.17. 07:00

Öt körért már érem járt a résztvevőknek a lenti kerékpáros maratonon

Idén nyolcan maradtak nyeregben 24 órán át a hétvégén megrendezett kerékpáros maratonon. Ez idő alatt 44 kört, azaz 308 kilométert tettek meg.

Korosa Titanilla

Több mint kétszázan pattantak nyeregbe idén a Mocorgók Egyesület kerékpáros maratonján Fotó: a szerző

A stafétára ez alkalommal 210-en regisztráltak, de a kiegészítő programokra is többen kilátogattak a rendezvénytérre.

Rendhagyónak mondható a Mocorgók Egyesület idei kerékpáros maratonja, egyrészt a megszokott útvonal helyett újat jelöltek ki a város több pontján zajló munkálatok miatt, így most hosszabb, 7 kilométer hosszú köröket tekertek a résztvevők, míg a rajt-cél helyszíne a rendezvénytér volt. Nem verseny a maraton, de aki öt kört végigbiciklizett, az érmet kapott. A szombaton délután még szemerkélő esőben elindult maratont vasárnap már napsütésben fejezték be a résztvevők, a legkitartóbbak az eredményhirdetéskor büszkén fotózkodtak a táblára felírt eredményükkel. A staféta legfiatalabb, 6 éves és a legidősebb, 77 esztendős résztvevője pedig különdíjat kapott.

Több mint kétszázan pattantak nyeregbe idén a Mocorgók Egyesület kerékpáros maratonján Fotó: a szerző

A kétnapos programról Horváth László polgármester elmondta: a sportrendezvény lebonyolítását több programból támogatják. Az esemény egyben közlekedésbiztonsági rendezvény volt, melynek célja a helyi identitás és kohézió erősítése, a kerékpáros kultúra népszerűsítése, a biztonságos közlekedés fenntartása és a város, mint kerékpárosbarát település népszerűsítése, valamint a lakosság kerékpáros közlekedésének támogatása. Az eseményen a résztvevők KRESZ és balesetvédelmi témákról kaptak tájékoztatást, szlalompályán próbálhatták ki magukat, közösségi kerékpártúrán vehettek részt, kipróbálhattak különböző típusú kerékpárokat. Továbbá KRESZ-totón is tesztelhették elméleti tudásukat, tanácsokat kaptak a biztonságos közlekedéshez és a különböző típusú kerékpárok használatához, karbantartásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában