ZTE TK

2020.07.02. 19:33

Kulcsár Kristóf két érmet szerzett Szentesen

A teniszezők korosztályos vidékbajnokságának Szentes adott otthont. A ZTE TK Kulcsár Kristóf jóvoltából két éremmel gazdagodott a viadalon.

Kerkai Attila

Kulcsár Kristóf Fotó: ZTE TK

A koronavírus-járvány miatt a teniszezőknél is alaposan átrendeződött a versenynaptár, jóval kevesebb a versenyzési lehetőség, de mostanra lezajlott az újratervezés. A szentesi korosztályos vidékbajnokságon a ZTE TK színeiben a leány 14 éves korosztályban Ritecz Panna indult, aki egyesben és párosban is 5. lett.

Kulcsár Kristóf Fotó: ZTE TK

A 12 éves fiúk kategóriájában Kulcsár Kristóf jó előjelekkel várta a küzdelmeket. Az egerszegiek tehetsége az egyesben bronzérmet szerzett, úgy, hogy csak a későbbi győztestől kapott ki. Párosban a győri Árvai Kristóffal az oldalán vidékbajnoki címet szerzett, ráadásul a fedett pályás bajnok kettőst legyőzve.

A fiatalok edzője, Bakos György elmondta: csapatukból három tízéves fiatal (Béres Olivér, Szeles Bertalan, Guitprecht Dávid) is indult Szentesen. Ők még három évig indulhatnak a 12 éves korosztály versenyein, de már most is tudtak egy kört teljesíteni.

– Jól sikerült ez a verseny, Ritecz Panna csak a későbbi győztestől kapott ki és ez az ötödik helyezése megfelel a várokozásoknak – mondta el Bakos György. – Kulcsár Kristóf szintén megfelelt az elvárásoknak, jól játszott, a párosban elért sikerük is nagyon szép. Panna és Kristóf ezekkel az eredményekkel természetesen kvalifikálta magát az augusztusi korosztályos országos bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában