Végre újra a magasban

2020.07.21. 20:00

Becsehelyen versenyeztek az ultrakönnyű repülősök

Az elmúlt hétvégén a település sportrepterén rendezték meg a Mura Kupa repülőversenyt és a II. Autógyro találkozót.

Kühne László

A minapi viadal indulói, akik újra nagyon élvezték a versenyzés élményét

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: a szerző

Az ultrakönnyű repülősök a vidékünkön hosszú idő után emelkedhettek a magasba, ráadásul úgy, hogy mindezt versenykörülmények között tehették. Az elmúlt hónapok sem teltek megmérettetések nélkül, de otthoni környezetben, mondhatni online körülményeket követően az igazi a sportrepülősök esetében is az, ami például immár a Mura Kupa keretében várt rájuk. Ugyan még így is nézhettek szembe nehézséggel, de ami a legfontosabb, legutóbb már (verseny)repülhettek.

A minapi viadal indulói, akik újra nagyon élvezték a versenyzés élményét
Fotó: a szerző / Zalai Hírlap

– A kupa péntek esti feladatát törölni kellett, mert a mezőny nagyobbik fele eső miatt kénytelen volt visszafordulni, de szombaton már terv szerint haladtunk – fogalmazott a főszervező Ferinc Vince. – Összességében a kétnapos megmérettetést követően a résztvevőktől, vendégektől csupa olyan visszajelzést kaptunk, melyek szerint nagyon jól érezték magukat, és úgy érzem, jelen helyzetben ez a legfontosabb. Köszönöm mindenkinek, hogy részvételükkel, munkájukkal, támogatásukkal hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

Az ultrakönnyű repülősök versenye két kategóriában zajlott: egy- és kétüléses kategóriában emelkedtek magasba.

Mura Kupa, eredmények.

Együléses: 1. Thuróczy Endre (KRE), 2. Hojek Ferenc (KRE), 3. Kun Zoltán (ASE).

Kétüléses: 1. Hegedüs Károly–Csapó Tünde (Keszthely), 2. Waller Attila–Pataki Bernadett (Nagykanizsa), 3. Kurucz Attila–Makár Ferenc (Nagykanizsa).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában