Idén is „Hajrá, magyarok!”

2020.06.25. 16:51

A négy évvel ezelőtti Eb-részvétel ihlette a kispályás tornát

A „Hajrá, magyarok!” elnevezésű kispályás labdarúgótorna története 2016-ban kezdődött, amikor a magyar válogatott kijutott az Európa-bajnokságra.

Jóna István

A döntő csapatai: baról a Csokigolyó, jobbra a győztes Betyárok Fotó: Jóna István

Két zalaegerszegi fiatalember, Kocza Balázs és Marton Viktor – sokakkal egyetemben – nem tudott elutazni a franciaországi helyszínre, ám úgy gondolták, hogy az Izland elleni mérkőzés megtekintését mégis közösségi élménnyé teszik: megszervezték az említett tornát, mely az idén kisebb jubileumhoz, az ötödik alkalomhoz érkezett.

Helyszínnek ezúttal a Windoor Sport és Szabadidő központot választották, ahol remek salakos pálya várta a mezőnyt.

A döntő csapatai: baról a Csokigolyó, jobbra a győztes Betyárok Fotó: Jóna István

– Az időjárás lehetett volna kegyesebb is hozzánk, de összességében remek hangulatú tornát rendezhettünk, rekordszámú, 19 csapat részvételével – értékelt Kocza Balázs főszervező. – Öröm volt számunkra, hogy a megszokott baráti társaságok mellett érkeztek együttesek Nagykanizsáról, Keszthelyről, Egervárról és Vashosszúfaluból is, valamint hogy nagyon sok fiatal csapat nevezett.

A 4+1-es felállásban játszó alakulatokat kezdésként öt csoportba sorsolták, melyekből az első két-két helyezett jutott az egyenes kieséses szakaszba. A helyosztók izgalmas csatákat hoztak, ahol a bronz- és az aranyérem sorsa is büntetőrúgásokkal dőlt el.

A torna végeredménye: 1. Zalaszentiváni Betyárok, 2. FC Csokigolyó, 3. Légiósok, 4. Szeki és a Haverok.

A torna All Star-csapatába Nagy Péter „Sumák” (Betyárok), Szökrönyös Zoltán (Légiósok), Bogyó Károly (Csokigolyó) és Horváth Gergő (Szeki) került be, valamint Kovács Ákos, a Betyárok kapusa, aki gólt sem kapott a mérkőzések során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában