Koronavírus Zalában

2020.05.19. 20:07

Újra együtt edzenek az FC Nagykanizsa utánpótláskorú játékosai

Két hónap szünet után hétfőtől újra együtt edzenek az FC Nagykanizsa utánpótláskorú játékosai. A kormány enyhítéseinek köszönhetően ugyan kiscsoportos tréningekkel, de a héten minden korosztály elkezdhette a munkát az Olajbányász-sporttelepen.

kanizsaujsag.hu

Fotó: kanizsaujsag.hu

A koronavírus elleni védekezés első szakaszában sem hagyták feladatok nélkül az FC Nagykanizsa utánpótlásedzői a fiatal focistákat. A játékosok online feladatsorok segítségével készültek a visszatérésre – írja a Kanizsa Újság.

Ugyan az előírások miatt a 18 fős keretnek csak a fele vehetett részt az első közös edzésen, de hétfőn – elsőként az U15-ös gárda tagjai – a gyerekek is visszatérhettek a kanizsai sportkomplexumba.

Fotó: kanizsaujsag.hu

– Komoly erőpróba volt ez mindenkinek, hiszen mentálisan sem volt egyszerű a gyerekekben tartani a tüzet, s éreztetni velük, hogy fontosak, fontos a sport és a csapat. De hála Istennek összességében egyaránt pozitív tapasztalataim voltak az edzők és a gyerekek részéről. Nagyon szorgalmasan küldték vissza a különböző videóikat az egyéni edzéseikről, de az végig érezhető volt, hogy várjak azt a pillanatot, amikor újra együtt lehet edzeni. A fiatal focisták számára a játék és a csapattársak hiánya miatt is különösen nehéz volt az elmúlt két hónap – nyilatkozta Bene Gábor, utánpótlásért felelős szakmai igazgató.

– Követtem azokat az utasításokat, melyeket az edzőim küldtek nekem. Eléggé hiányzott már a foci, de próbáltam a szabadidőmből minél többet arra szánni, hogy focizom – mondta Horváth Áron, az FC Nagykanizsa játékosa.

A felnőttcsapat játékosai pár hete már edzésbe álltak, de kezdetben ők is csak kiscsoportos munkát végezhettek. A héten már együtt készül a keret, de a koronavírus elleni védekezés miatt például az öltözőt még nem használhatják a játékosok.

– Hosszú időn keresztül a játékosok egyéni edzésterv mellett készültek, aztán – követve a törvényi előírásokat – mi is áttértünk a kiscsoportos, labdás edzésekre, s már harmadik hete, hogy közös edzéseken vesznek részt a futballistáink. De öltözőhasználat jelen pillanatban sincs, a pályán találkozunk, megcsináljuk az eltervezett munkát, aztán megy mindenki haza -tette hozzá Koller Zoltán az FC Nagykanizsa vezetőedzője.

Arról még nincs hivatalos információ, hogy edzőmeccseket mikor játszhatnak az FC Nagykanizsa csapatai, de a vezetők úgy tervezik, hogy a nyári felkészülést már a vírus előtti időszakhoz hasonlóan alakíthatják ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában