NBI

2020.05.12. 18:32

Sakk: ősszel jöhet a folytatás

A sakkszövetség elképzelése szerint augusztus 30-án, illetve szeptember 13-án rendeznék meg a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt szezonból még hátralévő fordulókat a hazai bajnokságokban.

VA,KL

Nádasi Tamás figyeli egy parti alakulását a Tungsram-Aquaprofit februári, hazai bajnokiján Fotó: archív/Szakony Attila

Az NB I-ben a címvédő Tungsram-Aquaprofit NSK szinte már újra bajnoknak tekinthető, a többi osztályban azonban bőven lehetnek még izgalmak. A nagykanizsai klub első embere, a Magyar Sakkszövetségben alelnöki tisztet betöltő Nádasi Tamás azt mondta: a sportág vezetése nagyon bízik benne, hogy a vírus „engedélyezi” a folytatást, és így minden szinten a 64 mezőn sikerül megválaszolni például a feljutás és a kiesés kérdéseit is.

Nádasi Tamás figyeli egy parti alakulását a Tungsram-Aquaprofit
februári, hazai bajnokiján Fotó: archív/Szakony Attila

Erősen érintett a kérdésben a megyeszékhelyi Z. Csuti-Hydrocomp is, mely a 2. helyen áll NB I B-s csoportjában.

– Valóban érintettek lennénk, hiszen minimális a lemaradásunk az éllovas Ajka mögött, de a valóság ennél szomorúbb – fogalmazott a gárdát irányító Horváth Tamás. – Be kell látnunk: bármi lenne a vége a bajnokságnak, nem tudnánk vállalni az élvonalbeli szereplést, így számunkra a hátralévő két fordulónak valójában már nincs tétje. A pénzben pedig – különösen a jelen helyzetben – néhány kivételtől eltekintve más csapatok sem dúskálnak, így nem is igazán látnám értelmét az őszi folytatásnak. Jobb lenne talán terheket venni le az érintettek válláról, és a jelenlegi állásokkal zárni le ezt a szezont.

Ha a helyzet úgy hozza, nem zárkózik el ettől a szövetség sem, de a szervezet alapvetően a szezon lejátszása mellett van. Még dolgoznak a zárás protokollján, de az biztos, hogy nem lesznek összevont fordulók, tehát minden pályaválasztó élhet a jogával. Illetve a meccseken csak a játékosok, a vezetőedzők, a csapatvezetők és a versenybírók lehetnek majd jelen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában