Koronavírus Zalában

2020.05.13. 20:00

Kis létszámú csoportokban kezdődtek el a közös edzések a Titánoknál

Hétfő délutántól ismét van élet a megyeszékhelyi jégcsarnokban, az Egerszegi Titánok korosztályos jégkorongcsapatainak zöme újrakezdte a tréningeket.

Jóna István

Az unalmas egyéni tréningek után egy száraz edzés is maga a mennyország Fotó: Jóna István

A kormány a járványügyi rendszabályok május 4-ei enyhítése keretében tette lehetővé, hogy a különféle sportklubok immár zárt térben is tarthatnak közös edzéseket. A rendelet alapján a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) rövidesen elkészítette ajánlását, olyan iránymutatásokkal, amelyek betartása mellett biztonságosan lehet dolgozni.

Az Egerszegi Titánok helyzete egyébként kiváltságosnak mondható, hiszen a megyeszékhelyi jeges létesítményben saját maguk rendelkeznek edzésidejükkel. Ellentétben az ország sok csapatával, amelyek albérletbe kényszerülnek, és a programjuk kialakításánál így alkalmazkodniuk kell másokhoz is.

Az unalmas egyéni tréningek után egy száraz edzés is maga a mennyország Fotó: Jóna István

Bauer Bori, a Zalaegerszegi Jégcsarnok vezetője érdeklődésünkre elmondta: a gyerekekkel és a szülőkkel együtt nagyon várták már, hogy elkezdődhessenek az edzések.

– A szövetség útmutatásaihoz igazodva, edzőinkkel összeülve elkészítettük az edzésprogramunkat, amelyet hétfőtől alkalmazunk is – mondta el Bauer Bori. – Ennek értelmében egyelőre a legkisebbeknek, az U8-as és az U10-es korosztályok tagjainak nem tartunk edzéseket, csak az U12-es, U14-es, U16-os és U18-as csapatok láttak munkához. Ezek a gyakorlások rendszerint szárazedzések, azaz főleg erőnlétfejlesztő gyakorlatokat végeznek a gyerekek, természetesen betartva közben minden fontos biztonsági előírást.

Az edzéseket a Titánoknál mindig a délutáni órákra időzítették, és a szakemberek több kis létszámú csoportban foglalkoznak a gyerekkel. A résztvevők száma ezeken az edzéseken nem haladhatja meg a tíz főt. Az ifjú hokisok a gyakorlások során csak saját kulacsot és törölközőt használhatnak, amiket aztán minden alkalommal haza is kell vinniük. Az esetleges fertőzések megakadályozása érdekében a csapattársak még egy ideig csak szóban üdvözölhetik egymást, kerülniük kell a kézfogást, az ölelkezést, illetve minden egyéb testi kontaktust.

Az Egerszegi Titánoknál mindezzel együtt nagyon örülnek, hogy az egyéni edzések hosszú és unalmas hetei után immár lehetőség van közös tréningekre is. Általános a vélemény a klubnál, hogy így már fel lehet készülni a következő szezonra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában