Nikolic találatával nyertek a vendégek

2020.05.16. 18:53

Egy gól döntött Egerszegen...

Szombaton szigorúan zárt kapuk mellett rendezték meg a ZTE FC-MOL Fehérvár FC felkészülési labdarúgó-mérkőzést. Egy gól döntött, amit a vendégek szereztek.

Kerkai Attila

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

ZTE FC-Fehérvár FC 0-1 (0-0)

ZTE FC: Demjén (Szemerédi, 70.) – Bolla (Kocsis, 46.), Bobál D. (Földvári, 60.), Katanec (Gergényi, 60.), Bedi (Szépe, 26.) – Lesjak (Németh E., 60.) – Bőle (Ostrek, 35.), Barczi (Meschak, 60), Mitrovic (McWoods, 60.), Radó Babati, 60.) – Bobál G. (Zimonyi, 60.)

Fehérvár FC: Kovácsik – Fiola, Musliu, Vinicius, Hangya – Nikolov, Hodzic – Nego, Pátkai, Petrjak – Nikolic.

Csereként léptek pályára a 75. percben: Rus, Elek, Zsóry, dos Santos, Szabó L., Nyári, Tamás O., Milanov, Funsho,

Gólszerző: Nikolic (74).

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Sokadszorra csapott össze ebben a szezonban a két csapat, a szombati találkozó annyiban tért el a korábbiaktól, hogy ezúttal felkészülési meccsen csaptak össze a felek. Az egerszegieknél Zoran Lesjak ezúttal egy sorral előrébb kapott helyet, hiszen a középső védő ezúttal szűrőként kapott szerepet. A ZTE meglehetősen bátran és harcosan kezdett, gyakorlatilag letámadta a fehérváriakat és több helyzetet is kidolgozott. Tulajdonképpen az első húsz percben csak hazai lehetőséget lehetett feljegyezni, annyi kellemetlenség mégis adódott, hogy Bedi Bence izomsérülés miatt korán kivált. Igazából óvatosságból hozták le, hogy ne legyen nagyobb a baj, akit Szépe János váltott. Pár perccel később Bőle Lukácsot kellett ápolni, aki a bordáját fájlalta, ő sem folytathatta. Márton Gábor vezetőedző dolgát amúgy is nehezíti, hogy Eduvie Ikoba, Fanos Katelaris és Stieber Zoltán továbbra sem áll a rendelkezésére és most újabb két fontos játékos esett ki, remélhetőleg nem hosszabb időre. A félidő második felében a fehérváriak is aktívabbak lettek, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A második félidő egy újabb egerszegi sérüléssel kezdődött, hiszen a Bőlét váltó Ostrek szemhéja repedt fel, a vérzést pedig el kellett állítani. Szerencsére sikerült, így a horvát fiú visszatérhetett a pályára. A második félidőben már veszélyesebben játszott a Fehérvár FC, de az egerszegiek is, akiknél jöttek cserék is. Juan Carillo, a fehérváriak mestere viszont igencsak kivárt a cserékkel. A gólt pedig még akkor érte el a Fehérvár, amikor a kezdő volt a pályán: a 74. percben szöglet után Nikolic kapott labdát az ötösön belül, aki onnan nem nagyon hibázik... A ZTE támadott, a 85. percben McWoods futott el a bal oldalon, lövését kiütötte a kapus.

A mérkőzés első félidejében dolgozott ki több helyzetet a ZTE, de nem tudott betalálni és később sem. A Fehérvár FC kevés lehetősége közül egyet kihasznált, s ezzel nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában