Újraindultak az edzések

2020.05.27. 19:23

Az óvatosság a legfontosabb

A járványügyi szigor enyhülésével lassan újraindul a sportélet megyénkben is. Ám vannak olyan sportágak, ahol a sok kontakt miatt különös óvatosság indokolt.

Jóna István

Március közepén szinte teljesen leállt a sportélet, a szak­ági szövetségek nagy része lezártnak nyilvánította a bajnokságokat. A legnehezebb talán azoknak a sportágaknak volt ez az időszak, melyeknek ilyenkor van a versenyszezonjuk. Némi vigasz lehet az érintetteknek a kormány május eleji könnyítése, hiszen újraindulhattak az edzések – megfelelő óvintézkedések mellett.

A Zalaegerszegi Birkózó SE-nél már nagyon várták ezt a pillanatot. Gerencsér Zoltán, a klub vezetője az egyesület közösségi oldalán tájékoztatta a tagokat a továbbiakról.

– Hétfőn, szerdán és pénteken a 2001–2008-as, kedden és csütörtökön pedig a 2009–2012-es születésű gyerekeket várjuk a gyakorlásokra – részletezte Gerencsér Zoltán. – Az óvodásaink szerdánként, kora délután edzenek.

Az újraindulás fő szabályait a Magyar Birkózó Szövetség állásfoglalása tartalmazza, melyet alapul véve határozták meg a zalai szakvezetők is az edzések protokollját. Két szőnyegre osztják el a gyerekeket, ezek között nem lehet átjárni. Mindenkit arra kérnek, hogy edzésfelszerelésben érkezzen és csak a cipőt kelljen a szőnyeg előtt lecserélni. A gyerekek – akiket az edzők a két szőnyegről nem egy időben engednek majd le – felszerelést nem hagyhatnak a teremben és az öltözőben sem. A szülők egyelőre nem léphetnek be a terembe, a szőnyegeket pedig minden edzés után fertőtlenítik.

A Zalaegerszeg Judo SE-nél egyelőre óvatosak – tudtuk meg Nagysolymosi Sándor vezetőedzőtől.

– Sportágunkban sok az érintkezés, ezért nem kapkodjuk el az újraindulást – árulta el érdeklődésünkre. – Egyelőre online maradunk kapcsolatban a gyerekekkel, június elején pedig szabadtéri edzésekkel indítunk.

Az egyesületnél remélik, hogy a hosszú kihagyás nem tántorítja el a sportágtól a gyerekeket.

A Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesületnél is kis csoportokban és szabadtéren zajlanak a tréningek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában