Ahogy elkezdődött, véget is ért a szezon

2020.04.29. 19:30

A ZTC magyar bajnoksággal térne vissza

A koronavírus-járvány természetesen a tájfutás sportágat sem hagyta érintetlenül. A szövetség március 17-től minden versenyt felfüggesztett, a Trió Egerszeg-ZTC-nél viszont remélik, hogy még az idén házigazdaként is visszatérhetnek.

Jóna István

Fehér Ferenc a veszprémi verseny dobogóján

Fotó: ZTC

A ZTC elnöke, az országos szövetség edzőbizottságát is vezető Fehér Ferenc azt mondja: szerencse a szerencsétlenségben, hogy a tájfutás alapvetően egyéni sportág, így az otthon végezhető edzések mellett a versenyzők tudnak a szabadban is mozogni.

– Abban reménykedünk, hogy júniusban talán újra lehet majd versenyezni, de ehhez a járványhelyzet javulása, valamint a kormány döntése is kell – fogalmazott Fehér Ferenc. – Klubunk számára külön nehézség, hogy szeptemberben magyar bajnokságot rendeznénk, az előkészületeket már elkezdtük, de nem tudjuk, hogy valóban sorra kerülhet-e a viadal. Több mint 1100 sportolót várnánk, dolgozunk azon, hogy az esemény megfelelő állapotba kerüljön, de némi csúszásban vagyunk, mert az egyeztetéseket nem sikerült időben elkezdenünk. Online zajlanak a tárgyalások, de így minden sokkal hosszadalmasabb, mint személyesen.

Fehér Ferenc a veszprémi verseny dobogóján
Fotó: ZTC

Márciusban egyébként ahogy elkezdődött a szezon, rögtön vége is lett: a Veszprém megyében lezajlott hosszú távú bajnokság volt az első és eddig utolsó viadala az évben. Azon a versenyen jól szerepeltek a zalaegerszegi tájfutók.

A jobb eredmények. F12C: 2. Balogh Lóránt (Göcsej KTFE), 5. Véber Dominik (Trió Egerszeg-ZTC). F14B: 3. Geszti Márton Péter (Göcsej), 4. Nagy Levente (ZTC). F15-18C: 2. Bódis Balázs Márk (Göcsej). F16B: 5. Tompos Gábor (ZTC). F18B: 2. Molnár Botond, 3. Molnár Levente (mind ZTC). F50: 1. Fehér Ferenc (ZTC), 3. Varga József (Göcsej). N10D: 1. Mézes Emese Csenge (Göcsej). N14B: 1. Molnár Csenge, 2. Porgányi Emma (ZTC). N15-18C: 2. Kovács Anikó (Göcsej), 3. Tompos Anna (ZTC). N16B: 1. Kolcsár Panna, 2. Antal Sára (ZTC), 4. Tarsoly Borka (Göcsej). N35: 1. Császár Éva (Göcsej).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában