letették a vizsgát

2020.03.22. 17:29

Játékvezetők lettek – Rekordlétszámmal indult az év első játékvezetői tanfolyama

Rekordot jelentő harminckilenc jelentkezővel indult el még januárban az idei év első Zala megyei labdarúgó játékvezetői tanfolyama. Melyen március elején elérkezett a vizsga ideje.

Kerkai Attila

A tanfolyam sikeres vizsgát tett résztvevői a kanizsai Hotel Königben Fotó: ZMLSZ

Az alapfokú tanfolyamot idén is a Magyar Labdarúgó Szövetség Zala megyei Igazgatóságának Játékvezetői Bizottsága szervezte meg. A január 11-én kezdődött képzési sorozat előadásai általában a megyeszékhelyen, a ZTE-stadion emeleti tárgyalójában zajlottak, míg a gyakorlati foglalkozásokra valamelyik éppen szabad füves pályán került sor. A csaknem két hónapos kurzus közben a hallgatók fizikai tesztet teljesítettek, majd gyakorlati vizsgán bizonyíthatták rátermettségüket, ahol mérkőzést kellett vezetniük, illetve asszisztálniuk kellett.

A tanfolyam sikeres vizsgát tett résztvevői a kanizsai Hotel Königben Fotó: ZMLSZ

Zárásként pedig írásbeli és szóbeli vizsgát kellett tenniük múlt szombaton, amire Nagykanizsán, a Hotel König konferenciatermében került sor. A 39 főből 35-en sikeresen túljutottak a megmérettetésen, négyen egyéb okok miatt nem jelentek meg, emiatt pótvizsgát tehetnek a nyár folyamán Budapesten. A sikeres vizsgázók akár már most szerepet kaphatnának a megyei bajnokság különböző osztályú mérkőzésein, de ettől a héttől felfüggesztették az összes bajnokságot az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában