Emlékverseny itthon és szenior-vb

2020.03.10. 21:27

A cseh fővárosban, Prágában Horváth Tamás a szövetségi kapitány

A Zalaegerszegi Csuti-Hydrocomp SK nemrég rendezte meg a hagyományos Benedek Tibor-emlékversenyét. 

Kerkai Attila

Horváth Tamás: Folytatódhat a világbajnokság Prágában

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A kilencfordulós A csoportot Tóth Tibor, a Szombathelyi VSE versenyzője nyerte 7,5 ponttal, az ugyancsak ennyit elért Takács Balázs (Alsószölnök) előtt.

Harmadik lett Balogh Márton (Z. Csuti-Hydrocomp), fél ponttal elmaradva az előtte végzőktől.

A szeniorkülöndíjat Németh József (Z. Csuti-Hydrocomp) szerezte meg, míg az Élő-ponttal nem rendelkezők között Szabó Krisztián (Z. Csuti-Hydrocomp) volt a legjobb.

Horváth Tamás: Folytatódhat a világbajnokság Prágában
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az 1700 Élő-pont alattiak különdíjasa Apró Barnabás, a rendező klub 11 éves versenyzője lett. A B csoportot, ahol hét fordulót játszottak a résztvevők, 5,5 ponttal Porpáczy Márton (Sárvár) nyerte a szintén ennyit elérő Kósi Ádám (Z.Csuti-Hydrocomp) előtt.

És még egy zalai vonatkozású sakkhír. A cseh fővárosban már zajlik a szeniorok sakkcsapat-világbajnoksága, melyen az 50 év feletti és a 65 év feletti korosztályokban rendeznek versenyeket. A magyar férficsapat (65 év felettiek) Faragó Iván, Hardycsai Péter, Dőry Jenő, Boguszlavszkij Jevgenyij és Horváth Tamás összetételben ötből négy győzelmet ért már el. Az egyetlen vereséget a legnagyobb esélyes Oroszországtól szenvedte el a csapat. Horváth Tamás, a Z. Csuti-Hydrocomp SK szakmai vezetője nemcsak játszik, de a magyar együttes kapitányi posztját is ellátja.

Kedden pedig sikerült beszélnünk Horváth Tamással, miután kiderült, hogy a cseheknél betiltottak minden olyan rendezvényt, amely száz főnél több résztvevőt vonz. Horváth Tamás elmondta, valóban félő volt, hogy a szenior-vb félbeszakad, de folytatódhat a világbajnokság, amely vasárnapig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában