Csak a címvédésre koncentrál

2020.02.14. 19:41

Szűcs Valdó alig várja, hogy újra versenyezhessen Baji Balázzsal

Kiváló formában versenyez Szűcs Valdó, a Zalaszám-ZAC gátfutója. Sorozatban dönti meg egyéni legjobbjait, és már csak 4 századra van 60 m gáton a fedett pályás országos csúcstól. A nemzetközi viadalok után a jövő héten idehaza készül, aztán jöhet a fedett pályás országos bajnokság.

Kerkai Attila

Szűcs Valdó

Fotó: ZH

Szűcs Valdó Pozsonyban kezdett fedett pályán január végén (7,10 mp), aztán „beindult”…Sorozatban érte el a jobbnál jobb eredményeket, melyek egyéni rekordok is számára. Sorrendben Düsseldorf (7,62), Torun (7,59), Lodz (7,57), melyek jól mutatják a folyamatos fejlődést is. Négy századra megközelítette Baji Balázs országos csúcsát (7,53). Az idén nagyon készült a fedett pályás világbajnokságra is, amely elmarad a kínai koronavírus terjedése miatt, hiszen az ázsiai ország adott volna otthont a versenynek.

– Kiváló formában van, gondolom a legrosszabbkor jött a fedett pályás világbajnokság elhalasztása egy évvel. Egyetért a halasztással? – kérdeztük az egerszegiek kiválóságát.

Szűcs Valdó élvezi a versenyzést és remekel
Fotó: ZH

– Valóban, idén elmarad a világbajnokság, aminek nem örülök, főleg, hogy versenyről versenyre ilyen szépen javulok, de úgy gondolom, hogy a döntés jogos volt – kaptuk a választ tőle. – Azt gondolom, hogy a sportolók egészsége a fontos, és ezt tartották szem előtt. Az viszont érdekes lesz jövőre, hogy 2021-ben lesz egy fedett pályás világbajnokság és egy Európa-bajnokság is…

– Mennyiben változtatta meg mindez a felkészülését, illetve a versenyprogramját?

– A felkészülés menetét nem változtatta meg, csak egy kicsit előbbre hoztuk a csúcsforma-időzítést, amit a magyar bajnokságra tervezünk James Hillier edzőmmel (Szűcs Valdó munkáját angliai edzője és Kámán Ferenc irányítja – a szerző). Eddig minden jól halad.

– Négy századra van a magyar rekordtól. Közeledik a fedett pályás országos bajnokság, melyen a hírek szerint hosszú sérülése után Baji Balázs visszatér. Várja ezt az összecsapást?

– Egyelőre nem foglalkozom vele, hogy milyen közel van a magyar csúcs. Minden versenyre úgy megyek oda, hogy a maximális teljesítményemet nyújtsam, és saját magamat győzzem le. Jelen pillanatban előkelő helyen állok az európai és a világranglistán is. Természetesen nagyon örülök ennek, és remélem, ez így is marad. Én biztosan mindent megteszek érte. Én is hallottam, hogy Bazsi készen áll a visszatérésre. Megmondom őszintén, alig várom, hogy újra versenyezhessek ellene. Amit az elmúlt évben végigvitt, az emberfeletti. Tavaly, a sérülése után azt is hallottam, kisebb csoda lesz, ha újra futni tud majd. Most pedig már rajthoz áll gátfutásban. Minden tiszteletem az övé!

– Olimpia lesz, a kiküldetési szintet mennyire érzi elérhetőnek? Illetve mi kell hozzá?

– Nehéz ezt megmondani. Természetesen az olimpia a fő cél az idén, és 13,32 másodperc a kvalifikációs szint. Tavaly 13,41-et futottam, de úgy érzem, hogy idén sokkal több lehet bennem. Ám ez még a jövő kérdése, egyelőre a közelgő fedett pályás ob-ra koncentrálok. Szeretném megvédeni a címemet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában