teke

2020.02.07. 18:52

Kettős rangadó tekében – A nők a Fradit, a férfiak pedig a Répcelakot fogadják

A hétvégén rangadókat játszanak a tekézők Szuper Ligájának zalai csapatai. A kiinduló helyzetük a tabellára tekintve kedvező: a ZTE-ZÁÉV női együttese pontelőnnyel vezet, míg a ZTK-FMVas férfi csapata holtversenyben, a csapatpontok jobb különbségének köszönhetően első.

Bedő István

A ZTK-nál bíznak benne: sérülése után Kozma Károly is egyre jobb formába lendül Fotó: Pezetta Umberto

– A Ferencváros legutóbb hazai pályán botlott, így lett kétpontos az előnyünk. A fővárosban legyőztük az FTC-t, de ez nem jelenti azt, hogy hazai pályán hátradőlhetünk – öszszegzett Baján János, a női csapat edzője.

– A fővárosiak „sebzett vadként” érkeznek hozzánk, nyilván győzni szeretnének, de ezzel így vagyunk mi is. A mi pályánkon soha nem ment jól a Fradinak, ennek ellenére nagyon kemény mérkőzésre számítok. A csapatunkból legalább három- négy játékosnak kell jól dobni a győzelemért. Csapatszinten maradandót kell alkotnunk, hogy meglegyen a hőn áhított siker. A bajnoki címre törünk, nincs mese hazai pályán nyernünk kell. A ZTK-FMVas férfi csapata szintén hazai pályán fogadja ellenfelét, a Répcelak csapatát.

A ZTK-nál bíznak benne: sérülése után Kozma Károly is egyre jobb formába lendül Fotó: Pezetta Umberto

– A vasiakat az ősszel vendégként is legyőztük, hazai pályán kötelező számunkra a győzelem – mondta Fehér László, a férfi csapat edzője.

– Csapatom egyre jobban formába lendül, a játékosok éhesek a sikerre. A bajnoki címről sem mondtunk le, így mindenképpen nyernünk kell hazai pályán. Sikerünk esetén a második hely már biztos számunkra, de nem szeretnénk leállni. A másik riválisunk otthonában, Szegeden is szeretnénk nyerni, akkor pedig visszaszerezhetjük a bajnoki címet. A játékosok közül Fehér Zoltánra sérülés miatt nem számíthatok, Kozma Károly viszont már az elmúlt bajnokin visszatért, és a Répcelak ellen is rendelkezésemre áll. Hazai pályán csak a győzelem elfogadható számunkra. A két zalai csapat a maga rangadóját főpróbának tekinti a jövő heti Bajnokok Ligája- visszavágó előtt. A női csapat esélyes a továbbjutásra, a férfiak pedig hazai pályán le akarják győzni a BL címvédőjét, szépen akarnak búcsúzni a nemzetközi szerepléstől. A Városi Sportcentrumban szombat 10 órától a ZTE-ZÁÉV lép pályára, majd 13 órától a ZTK-FMVas következik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában