A szezon eddigi legnehezebb és leg­kritikusabb meccse

2020.02.18. 19:29

Ez volt a csoportdöntő? A listavezető Kanizsa Vízilabda a második helyezettet győzte le

Csoportdöntőnek tekinthető mérkőzést nyert meg Debrecenben a férfi vízilabda OB I/B-ben a Kanizsa: a listavezető a második helyezettet győzte le.

Kühne László

Szilágyi Attila (fehérben) lövésébe „nyúl bele” a vendégek játékosa a Kanizsa Vízilabda egyik hazai meccsén

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Szakony Attila

Debreceni VSE–Kanizsa Vízilabda 8-10 (0-2, 4-3, 1-1, 3-4)

Debrecen, 100 néző. Jv.: Ercse, Kenéz.

Kanizsa: Leposa – Vadovics, Salamon A., Balli, Simon A. 3, Dobay G. 2, Hőna 1. Csere: Bendes (kapus), Major 2, Rábavölgyi, Szilvasán P. 2, Mocsári, Dobay P., Szilágyi A. Edző: Ludányi Kadosa.

Szilágyi Attila (fehérben) lövésébe „nyúl bele” a vendégek játékosa a Kanizsa Vízilabda egyik hazai meccsén Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap / Archív

Imponáló szezont fut az OB I/B-ben listavezető kanizsai csapat, de így sem sikerült leráznia magáról a második helyezett hajdúságiakat. Ráadásul az alapszakasz 13. fordulójának rangadóját utóbbi otthonában rendezték meg, a feladat tehát cseppet sem ígérkezett egyszerűnek a Kanizsa számára. Kiválóan kezdtek azonban a vendégek, a hazaiak csak Dobay, Hőna és Simon góljai után, a második negyedben tudtak először betalálni, és ez megadta a meccs alaphangját. A Debrecen azonban összekapta magát, a harmadik nyolc perc elején még egyenlített (5-5), sőt, nagy küzdelemben a zárófelvonás elején még vezetett is a házigazda (7-6). A végjátékban, 8-8 után rendkívüli izgalmak következtek, de a találkozót a Kanizsa tudta lezárni két góllal.

Jók: Dobay G., Major, Simon A., Szilvasán P.

Ludányi Kadosa: A szezon eddigi legnehezebb és leg­kritikusabb meccsén sikerült győzelmet elkönyvelnünk, mindezt jó játékkal és remek csapatmunkával ötvözve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában