Nagy hévízi változások

2020.02.17. 19:52

A tavaszra készülő Nagykanizsa szerdán újból itthon játszik

A labdarúgó NB III március 8-án rajtoló tavaszi szezonjára készülő két zalai csapat újabb edzőmérkőzéseket játszott a hétvégén. Közben a harmadik vonalban is lezárult az átigazolási időszak, mely Hévízen nem kis változásokat hozott.

KA, KL

Piros szerelésben a kanizsai gólszerző, Lőrincz Bence a Kozármisleny elleni meccsen Fotó: Szakony

Hévíz SK- ASV Siegendorf 3-0 (2-0) Hévíz: Czirjék – Farkas, Tratnyek, Sebestyén, Csibra – Nedelkó, Németh E., Horváth M. (Vass), Pajor – Tóth G. (Németh Á.), Bontó. Csereként játszott: Benke, Török, Pődör. Gólszerzők: Bontó (2), Németh E. (11-esből).

A vendégek az osztrák negyedik vonalban játszanak, és jó esélyük van a nyáron feljutni a harmadik ligába. A hazaiak jól játszottak, biztosan győztek, és az összeállításból kiderül, hogy számos új játékos érkezett a Hévízhez. Ám előbb nézzük a távozók listáját: Macher Dávid (Ausztria), Kiss Balázs (Sárvár), Horváth Leonárd és Horváth Dániel (Helsa Andráshida TE), Szi Péter József (Gyenesdiás), Kobra György (Csács-Nemesapáti), Baráth Martin (Nagykanizsa FC). A mérkőzésen pályára léptek azok a játékosok is, akiket kölcsönvett a klub, illetve leigazolt. Siófokról érkezett Benke András kapus, valamint Csibra Dániel kölcsönbe, a ZTE FC-től ugyancsak kölcsönbe érkezett Sebestyén Lóránt és Szökrönyös Dániel. Tratnyek Dánielt a Kaposvártól igazolták le, Kovács Gergőt pedig az Ajkától, utóbbi korábban évekig a ZTE labdarúgója volt. Farkas Dániel Pápáról tért vissza a hévíziekhez, Pödör Regő pedig a Zalaszentgróttól.

Piros szerelésben a kanizsai gólszerző, Lőrincz Bence a Kozármisleny elleni meccsen Fotó: Szakony Attila

Damina László vezetőedző elmondta: ezzel kialakult a tavaszi keretük, az újak közül Szökrönyös és Kovács sérülés miatt nem játszott ezúttal. Téli harmadik felkészülési mérkőzését már hazai pályán vívta az FC Nagykanizsa, ellenfele pedig a harmadik vonal Közép csoportjában szereplő Kozármisleny volt.

FC Nagykanizsa-HR-Rent Kozármisleny FC 1-2 (1-1) Nagykanizsa, 70 néző. Jv.: Kubicsek. Nagykanizsa: Borsi (Horváth M.) – Bagó B., Simonfalvi, Major, Horváth B. – Béli M., Kovács Gy., Szegleti – Ekker, Vittman, Lőrincz. Pályára léptek még: Gerencsér, Hampuk, Herzsenyák. Gólszerzők: Lőrincz, illetve Turi (11-esből), Babinszky.

Remek felmérő ellenfelet választott az FC Nagykanizsa labdarúgó-együttese, hiszen a szintén NB III-as Kozármisleny sem takarékoskodott erejével, tudásával, miután útjára indult a labda. A vezetést az első félidő derekán büntetőből a Baranya megyeiek szerezték meg (0-1), majd nem sokkal később egy mélységi passzt követően Lőrincz Bence helyezett szépen a balösszekötő helyéről az ellenfél hálójába (1-1). A második játékrészben a mislenyiek újból valamivel kezdeményezőbbek voltak, és az MTK-tól kölcsönvett Babinszky Bence is beköszönt a kanizsaiaknak (1-2). A találkozó ezt követő menetében is nagy erőket mozgattak meg a csapatok a további gólokért, a lehetőségekből azonban több találat már nem született. A kanizsaiaknál még nem mutatkozhatott be az új szerzemény, a 25 esztendős Baráth Martin, akit a piros-kékek a Hévíztől szereztek meg. A labdarúgónak még az ősszel volt egy kézsérülése, a lemezeket nemrég vették ki a műtött testrészből, s innentől tud csak teljes erőbedobással a munkára koncentrálni. Az FCN következő felkészülési meccsére szerdán kerül sor a dél-zalai városban, Koller Zoltán legénysége 11 órától a horvát Slaven Belupo B gárdáját fogadja az Olajbányász- sporttelepen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában